Güncelleme Tarihi:
MUSTAFA AKIN / İSTANBUL,(DHA) - BEŞİKTAŞ RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile ERA Okulları Basketbol Takımı, farkındalık maçında karşılaştı.
Süleyman Seba Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyon, engelin spora engel olamayacağını göstermek amacıyla yapıldı.
Hiç bir sağlık engeli bulunmayan ERA Okullarının öğrencileri, Beşiktaş'ın tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncuları ile aynı salonda buluştu. Engelli sporculara dikkat çekmek amacıyla bir dostluk maçı oynandı. Kolej öğrencileri tekerlekli sandalyeye oturarak basketboldaki bu deneyimi de yaşayarak engelli sporcuları dahi iyi anlamaya çalıştılar.
Karşılaşmadan sonra Amatör Şubeler Süleyman Seba Tesisinden Sorumlu Erdal Karacan, Genel Koordinatör Levent Çifter, Bedensel Engelliler Şubesi Genel Menajeri Erdem Göksel ve Beşiktaş RMK Marine Takımı antrenörü Tacettin Çıpa'ya plaketlerini takdim etti.
BJK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Menajeri Erdem Göksel ülkemizde engelli sporunun Türkiye'de 1990'lı yıllarda başladığını ifade ederek Türk takımlarının başarılarının dünyaca kabul gördüğünü ifade etti.
Spor yapmak isteyen engelli vatandaşların BJK Bedensel Engelliler Spor Şubesine ulaştıktan sonra mutlaka değerlendirmeye alınacağını kaydeden, Beşiktaş Kulübü Bedensel Engelliler Spor Şubesi Genel Menajeri Erdem Göksel, "En azından çeşitli kulüplere yönlendireceğiz, doğru adreslere kanalize etmiş olacağız. Bu arada Doğan Haber Ajansı'na (DHA) çok teşekkür ediyorum. Zira engelli sporunu kamuoyuna sürekli taşıdığından dolayı" dedi.
"TÜRKİYE'DEKİ İLE AVRUPA'DAKİ ENGELLİ SPOR BAŞARILARI AYNI ORANDA"
Engelli sporcuların Türkiye ve Avrupa'daki durumu hakkında da konuşan Erdem Göksel, "Türkiye'de engelli sporu 1990'larda başladı. Avrupa'da ise 2'nci Dünya Savaşı sırasında gazi olanları rehabilitasyon etmek amacıyla başladı. Bugün ise geldiğimiz noktaya baktığımızda Türkiye'deki engelli sporun başarıları ile Avrupa'daki engelli sporun başarıları aynı oranda. Avrupa, Türkiye'deki engelli spor takımlarından korkuyor. Sonuçlarına bakacak olursanız net görmüş olursunuz" diye konuştu.
En büyük sorunlarının kamuoyuna kendilerine anlatmak olduğunu ifade eden Göksel, "O yüzden yeni nesillere engelliliğin sıkıntılarını, zorluklarını ama istedikten sonra her şeyi başarabileceklerini net göstermek için bu bağlamda çok iyi elçilerimiz olacak" şeklinde konuştu.
ERA OKULLARI BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ SARI: "BİREYİN HER AN ENGELLİ ADAYI OLDUĞUNU YANSITIP, EMPATİ KURMALARI İÇİN BÖYLE BİR MAÇ DÜZENLEDİK"
ERA Okulları Beden Eğitimi Bölüm Koordinatörü Hidayet Sarı ise yaptığı açıklamada, "Bu ay farkındalık ayımız. Empati ve hoşgörü değerlerimizin ön plana çıktığı ay. Öğrencilerimiz ile tekerlekli sandalye basketbol maçı yaptırarak hem tekerlekli sandalyede oynamanın ne kadar zor olduğunu, bir bireyin her an engelli adayı olduğunu yansıtıp, empati kurmaları için böyle bir maç düzenledik. İnşallah öğrencilerimizin yaptıkları maçtan sonra hoşgörü değerlerinin bir nebze yükselmesi bizim için çok iyi olacak" dedi.
(FOTOĞRAFLI)