BAU ve İDA'dan iletişim sektörü için büyük hamle

Güncelleme Tarihi:

BAU ve İDAdan iletişim sektörü için büyük hamle
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 11:36

BAU ve İDA'dan iletişim sektörü için büyük hamle

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- BAHÇEŞEHİR Üniversitesi (BAU) İletişim Fakültesi ve İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), sektör - üniversite işbirliklerine bir yenisini ekleyerek stratejik ortaklık için ilk adımı attı.

İşbirliğinin imza töreni BAU Galata Yerleşkesinde yapılan bir toplantıyla gerçekleşti. BAU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kemal Suher ve İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah tarafından atılan imzaların ardından projenin detaylarına ait bilgiler paylaşıldı.İşbirliği kapsamında, BAU İletişim Fakültesi tarafından yürütülen Ortak Eğitim Modeli’ne İDA üyesi kurumların da dahil olması, KOBİ’lere yönelik iletişim eğitimi projelerinin gerçekleştirilmesi, halkla ilişkilerde ölçümleme standardı getirilmesine yönelik çalışma gruplarının oluşturulması ve üniversitelerin halkla ilişkiler eğitimindeki güncel yaklaşımlara dair çalıştayların hayata geçirilmesi gibi konular ele alınacak.

Projenin işleyişine dair bilgi veren Prof. Dr. Hasan Kemal Suher şunları söyledi:

"Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak son yıllarda geliştirdiğimiz Ortak Eğitim Modeli ile öğrencilerimizin okul yıllarında sektörün profesyonelleri gibi çalışmasına olanak sağladık. Bu projemize  dernekteyer alan öncü firmaları da dahil ederek her geçen gün daha büyük bir aile  olmayı hedefliyoruz. İşbirliğinde kazan-kazan durumu var. Bu anlaşma başladıktan sonra firma bize, öğrenci istediği departmanları yollayacak. Biz de bu bilgileri dönem başında, duyuru şeklinde web sitemiz üzerinden öğrencilere bildireceğiz. Öğrenciler staj yapmak istedikleri yer için tercihlerini yapacak. Ardından firmadan çağırdığımız yetkililer öğrencilerle mülakatlar yaparak, onların belirlene departmanlar için uygun olup olmadığına bakacaklar. Öğrencinin staja uygunluk kararı geldikten sonra bir oryantasyon süreci başlayacak. Ağırlıklı olarak üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden seçilecek bu kişiler 3 ay boyunca haftada 3 gün firmada çalışacak, 2 gün okula devam edecek. Bu 3 aylık süreç, 2 ders ve zorunlu staja denk sayılacak. Derslerden alınacak not ise öğrencinin çalıştığı yerde bağlı bulunduğu direktör tarafından belirlenecek. Direktörler, yapılan projelere göre ve bizim yönlendirmelerimiz doğrultusunda notları verecek."

İşbirliğinin öğrencilere sağlayacağı yararlara da değinen Prof. Dr. Suher, "İletişim alanında sektörle iş birlikleri ve öğrencilerin seçimleri çok önemli. Öğrencilerin erken zamanda stajlarını yaparak sektörle bağlantıya geçmeleri ve ona göre kariyerlerini planlamaları bizim için çok değerli. Bunu iyi yapmaları lazım ama iletişim fakültelerinin de buna alt yapı hazırlaması gerekiyor" diye konuştu.

"SEKTÖRÜN GERÇEKLERİ İLE AKADEMİ BİRBİRİNE BAĞLANACAK"

Konuyla ilgili İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah ise, "Hem dernek üyelerinin istihdam edecekleri kaliteli insanlara ihtiyacı var hem de üniversite öğrencilerinin sektörün gerçekleri ile akademiyi birbirine bağlayacakları bir alan lazım. Bu anlamda işbirliğimizin çok yararlı olacağına inanıyorum" ifadelerinde bulundu. Proje dahilinde BAU ile sektörün önemli bir sorunu olan ölçümleme konusunda da bir çalışma yapacaklarını belirten Gümrah, "PR sektöründeki ölçümleme problemini umarım bu platformda çözeceğiz" dedi. 

İşbirliği kapsamındaki staj alımları ve planlanan projeler önümüzdeki akademik yılda uygulamaya geçecek.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!