Başkan İmamoğlu muhtar ve STK’larla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan İmamoğlu muhtar ve STK’larla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 09:41

Başkan İmamoğlu muhtar ve STK’larla buluştu

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- BEYLİKDÜZÜ Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (BEYESDER)’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarına Beylikdüzü’nde kanaat önderi konumunda olduklarını belirten ve kurumlardan görevlerini en verimli şekilde yerine getirmelerini isteyen İmamoğlu, “Yeni kurulan Muhtarlıklar Müdürlüğümüz ile en nitelikli hizmetleri vatandaşlara ulaştırabilmenizi sağlayacağız” dedi. Muhtarlıkları, demokrasinin temel taşı olarak değerlendiren İmamoğlu, “Muhtarlıkları hızlı şekilde yeniliyoruz. Cumhuriyet, Yakuplu, Marmara ve Gürpınar Mahallesi Muhtarlıklarında bu dönüşümü gerçekleştirdik. Tüm mahallelere bu yeni hizmet noktalarını kazandıracağız” diye konuştu.

“DERNEKLER ASLA LOBİCİLİK YAPMAMALI”

Türkiye’de, dünyada hiçbir örneği olmayan bir hemşeri derneği yoğunluğu olduğunu beliren İmamoğlu, “Müthiş bir göç haritamız var. 80 milyon nüfustan 35-40 milyonu, son 30 yıl içinde göç etmiş insanlar. Birtakım temel duyguların beslendiği hemşeri dernekleri, çevreye, yardımlaşmaya duyarlı yerel dernekler ile ideolojik kavramlarla hayatını devam ettiren dernekler. Hemşeri derneklerinin kendi yörelerine ait kültürü yaşatmaya dönük aktivitelerde bulunması, toplumu birleştirici rol üstlenmesi çok değerli. Dolayısıyla dernekler asla lobicilik yapmamalı. Bu derneklerimizi, yapımı devam eden medeniyet parkımıza taşıyacağız” ifadelerinde bulundu.

“BİRLİKTE ÇALIŞMANIZ İÇİN MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU”

Sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili fikirlerini de paylaşan İmamoğlu şunları söyledi:

“Fikir ve ideoloji tabanlı dernekler, fikirlerini asla dayatma yapmadan, korkutmadan aktarmalılar. Spor, çevre ve eğitim tabanlı yerel STK’lar ise ilçede var olan her şeyle ilgilenmeli ve doğrunun yanında olmalılar. Bu bağlamda bu tarz STK’ların Beylikdüzü’nde olmasının büyük önemi var. Muhtarlarımızın dahi bir arada olduğu bir derneğin olmasını isteriz. Muhtarlıklar Müdürlüğümüz, muhtarlıklar ve STK’larla yapacağı işbirlikleri sayesinde vatandaşların hizmet almaları noktasında proje üreten, uygulayan bir müdürlük olarak kuruldu. Yeni müdürlüğümüzün muhtarlarımızla kol kola vereceğine, sorunlara çözüm geliştirme konusunda onlara yardımcı olacağına ve STK’ların da bu süreçte yanımızda olacağına inanıyorum.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!