Başakşehir’de Sokak Hayvanları, Modern Sistemle Isıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Başakşehir’de Sokak Hayvanları, Modern Sistemle Isıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 09:56

Başakşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilen sokak hayvanları, dondurucu soğuğa karşı yerden ısıtmalı sistemle korunuyor.
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi, yıl boyunca yüzlerce sokak hayvanına hizmet veriyor. Sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarının karşılandığı merkezde, soğuk havalarda yerden ısıtmalı sistemle hayvanlar dondurucu soğuktan korunuyor. Veteriner hekimler gözetiminde barınaktaki hayvanların bakım, yiyecek ve tedavileri yapılırken, doğada bulunan sokak hayvanları da unutulmuyor. İlçenin belirli noktalarına bırakılan yiyeceklerle doğada bulunan hayvanların da beslenme ihtiyacı karşılanıyor.
“90 CİVARINDA BESLENME NOKTASI VAR"
İlçede sokak hayvanlarına yönelik çok sayıda çalışma yapıldığına dikkat çeken Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül, “Başakşehir ilçesinde büyük, açık ve boş arazilerinin çok olması sahipsiz ve başıboş hayvanların sayısının artmasına olanak sağlamakta. Kurulduğu günden bu yana hayvan hakları konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken belediyemiz, geliştirdiği yerel çözümlerle sokak hayvanlarının yaşam alanlarında ve ihtiyaç duyduklarında ise Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’mizde periyodik ve yeni çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yaz aylarında rutin olarak beslenme odaklarında yapılan hayvan besleme çalışmaları kış aylarında da devam ediyor. Bu kapsamda; hava ve mevsim koşulları dikkate alınarak yem bırakılıyor. Beslenme nokta sayımız ortalama 90 civarındadır. Duruma göre beslenme odaklarında yer değişimi yapılmaktadır” dedi.
“150 KİLOGRAM MAMA SOKAK HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA BIRAKILIYOR”
Özellikle kış aylarında sokak hayvanları için yapılan çalışmalara yoğunluk verildiğini belirten Gülgönül, “Sokak hayvanları için çeşitli beslenme noktalarına günlük ortalama 150 kilogram civarında mama bırakıyoruz. Mama bırakılan tüm noktalarda aynı zamanda don olma ihtimali de düşünüldüğünden ayrıca su takviyesi de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca havalar çok soğuduğunda donma riski nedeniyle sokak hayvanları ile ilgili çabaları yoğunlaştırarak barınakta kalmaları yönünde çalışma yapılmaktadır. Yine kış döneminde ekip sayımızı üçten altıya çıkarttık. Sokak hayvanları için besleme çalışmaları sadece sokak köpekleri için değil aynı zamanda kediler, güvercin ve serçe gibi kanatlılar için de yürütülmektedir. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’mizdeki hayvan barınakları yerden ısıtmalı sistem ile ısıtılmaktadır. Merkezimizde barınan hayvanların üşümemesi için yerden ısıtmalı sistem geliştirilmiştir. Bu sitemle barınağımızın sevimli misafirleri kışın üşümeyecek” diye konuştu.
“MERKEZİMİZ GELEN İHBARLARI 24 SAAT DEĞERLENDİRİYOR”
Merkeze bakıma muhtaç ve hasta olarak getirilen hayvanların tedavilerinin titizlikle yapıldığını dile getiren Başakşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Veteriner Hekim Serdar Bilen, “Barınaktaki hayvanları sahiplendiriyoruz. Sahiplenilmeyen hayvanları da doğal ortamına geri bırakıyoruz. Soğuk kış günlerinde kafeslerimizin alttan ısıtmalı sistemi sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. Bölgede bulunan sokak hayvanları ısınması için merkezimize getiriliyor. Ve kapalı bölmelerimize yerleştiriliyor. Vatandaşlarımızda sokak hayvanları için bir tas su bir tas yemek bırakabilirler kapılarının önlerine. Bu yaz kış gereklidir çünkü yaz ve kış onlar için yemek ve su gereklidir. Onun haricinde hasta, muhtaç hayvanları tespit ettiklerinde bizimle iletişime geçebilirler. Beyaz masamız 24 saat hizmete açık 444 06 69 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!