Bağcılar'da "Güçlü Kadın, Güçlü Toplum, Güçlü Gelecek" paneli

Güncelleme Tarihi:

Bağcılarda Güçlü Kadın, Güçlü Toplum, Güçlü Gelecek paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 14:53

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından "Girişimcilik Haftası Güçlü Kadın, Güçlü Toplum Güçlü Gelecek" paneli düzenlendi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki panelin açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, Bağcılarlı kadınların, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde değişik branşlarda kurs görerek meslek öğrendiklerini ve iş sahibi olduklarını anlattı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Binbalkan da İstanbul Ticaret Odası ile iş birliği yaparak kadın istihdamını arttırmak için faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

- "Ai̇le i̇çi̇nde kız, erkek ayırımı yapmayın"

Haberin Devamı

Panelde konuşan İletişim Danışmanı Burçak Ilıman ise aile bireylerinin birbirlerini anlamasının önemine dikkati çekti.

Ilıman, "Aile içinde erkek ve kız ayırımı yapmadan doğru davranmasını bilmeliyiz. Saygı ve sevgi ortamında güçlü aileler ortaya çıkıyor. Böylece kendisine güvenen çocuklar yetişiyor. Bu yüzden 'güçlü kadın, güçlü toplum' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dilek Ataman Bağdatlıoğlu da TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de kadınların sadece yüzde 30'unun çalıştığına işaret ederek, Bağcılar Belediyesinin kadınların istihdamı konusunda önemli çalışmalarda bulunğunu anlattı.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy ise şunları kaydetti:

"Genç girişimciler olarak Türkiye genelinde çalışıyoruz. 10 binin üzerinde üyemiz var. 1 milyon 300 erkek girişimciye karşın 100 bin kadın girişimcimiz var. Bir kuş tek kanat uçamaz. Nüfusumuzun yarısı çalışmıyor. İşsizlik rakamları yüzde 10,5 civarında. Her yıl işgücüne 700 bin kişi katılıyor. Hedefimiz gençlere ve kadınlara yeni iş imkanı sağlamak. 81 ilde 9 bin 500 kadın girişimcimiz var."

- "Tarımda çalışan kadınların kayıtları yok"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsen Bilgili ise dünya sıralamasında kadın istihdamında Türkiye'nin iyi durumda olmadığını söyleyerek, bu sıralamanın düşük çıkmasında tarımda çalışan kadınların kayıtlarının olmamasının etkin olduğuna vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Bilgili, "Hesaplamalarda yanlışlık var. Tarımda çalışan kadınların kayıtları yok. Karadeniz'de, kadın çalışıyor, doğuda aktif olarak iş dünyasında. Ancak kayıtlı olmadığı için çalışmıyor görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Panelde Ürün Geliştirme ve Tasarım Merkezi Kurucusu Feyza Aktulga ile Sanat Tasarımcısı Gülten Atagündüz de iş hayatına atılma sürecinde yaşadıkları zorlukları paylaştı.

Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!