Avcılar'ın kadın belediye başkanından, Roma'nın kadın belediye başkanına kutlama mektubu

Güncelleme Tarihi:

Avcıların kadın belediye başkanından,  Romanın kadın belediye başkanına kutlama mektubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 11:40

Avcılar'ın kadın belediye başkanından, Roma'nın kadın belediye başkanına kutlama mektubu

Haberin Devamı


İSTANBUL, (DHA) MARMARA Bölgesi ve İstanbul’un tek kadın belediye başkanı konumundaki Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kısa süre önce seçimi kazanan Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi’yi başarısından dolayı kutladı. “Roma’nın ilk ve tek kadın belediye başkanı seçilmeniz, biz kadın belediye başkanlarına gurur vermektedir. Roma tarihine adınızı altın harflerle yazdıracağınızdan hiç şüphemiz yok” diyen Başkan Benli, Raggi'ye gönderdiği mektubunda şunları yazdı:
“39 ilçesi bulunan İstanbul’un tek kadın belediye başkanıyım. Belediye Başkanı olduğum Avcılar ilçesi; 450 bin nüfuslu olup, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan ana arterler üzerinde kurulmuş bir kadın belediye başkanı seçme medeni cesaretini göstermiş bir ilçedir. Bir kadın belediye başkanı olarak hangi zorluklardan geçtiğinizin bilincindeyim ve çok başarılı olacağınıza inanıyorum. 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkanı olup, 28 Mart 2015’te dünyada ilk defa yapılan Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’ni yaptım. Gelenekselleşen bu zirveye bir gün Roma’nın ev sahipliği yapacağını umuyor, bu kutsal görevinizde başarılar diliyorum.”
AVCILAR’DAKİ ZİRVE
İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu’nde 28 Mart tarihinde düzenlenen ‘Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’ne Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir başta olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinden kendi alanlarında etkin çoğunluğu kadın belediye başkanı 18 kadın katılımcı, girişimci katılırken ülkeleri ve dünyada gözlemledikleri sorunlar tartışılmış ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri paylaşılmıştı. 20 dilden türkülerin söylendiği kadın zirvesinde ‘Şehirde Kadınlar Var, ‘ Şehirleri Yeniden Şekillendirmek’ Kadınlar aracılığı ile toplumu yeniden şekillendirmek’ ayrıca ‘Barış ve Kadın’ konulu 4 oturum yapılmıştı.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!