Güncelleme Tarihi:
İSTANBUL, (DHA)- ARNAVUTKÖY Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü için farklı bir etkinlik düzenledi. Kadın Kültür Merkezi’nde eğitim alan kadın kursiyerler atık maddelerden yaptıkları el emeği ürünleri geri dönüşüme dikkat çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla görücüye çıkardı.
Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle ürünlerini sergileyen bin 470 kadın, cam şişe, eski gazete, karton koli ve birçok atık eşyayı ekonomiye kazandırdı. Sergilenen birbirinden farklı 4 bin 112 hediyelik eşya, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
DERSİMİZ GERİ DÖNÜŞÜM
Kursiyerlerle birlikte neler yaptıklarını anlatan geri dönüşüm ve ahşap boyama kurs hocası Ganime Tosuncuk,“Geri dönüşüm olarak genelde kâğıtlardan ve kutulardan atık malzemeleri değerlendiriyoruz. Eski, yıpranmış, iş görmemiş bazı eşyalara işlem vererek değerlendiriyoruz. Hatta kâğıtlardan kutular, sepetler, rölyefler, boyamalar, kabartmalar, ahşaplaryapıyoruz. Onlara da alçılardan bazı değişik tekniklerle kabartmalarla perspektif olayını canlandırarak şekiller veriyoruz. Bu ürünleri çevre kirliliğine neden olan atık maddeleri değerlendirmek için yapıyoruz” dedi.
Geri dönüşüm derslerinin verimli geçtiğini kaydeden kursiyer Meltem Avcı, “Geri dönüşüm derslerinde, ahşap boyama tekniklerini öğrendik, kâğıt rölyefler, kavanoz ve camdan eşyalar, gazetelerden sepetler ve kafesler, konserve kutularından saksılar gibi aklınıza gelebilecek ne varsa yaptık” dedi.
Kursun kendisine çok şey kattığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu belirten Aynur Aydınoğlu, “Geri dönüşümde rölyef, kâğıttan sepet, ahşap boyama, ayna gibi her şeyi yaptık. Ayrıca ben arkadaşıma mumluk, anneme geri dönüşümden bir hediye ve kız kardeşime bebek süsü yaptım” dedi.
“ATIKLAR YARARLI HALE GETİRİLİP EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR”
Kursiyerlerin atık maddelerden elde ettikleri ürünlerinden oluşan sergiyi gezdikten sonra açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Bugün burada bin 470 kursiyerimizin sertifika dağıtımını yaptık. Kursiyerlerin atıklardan bir şeyler yapması ciddi anlamda büyük bir çalışma. Özellikle ev hanımları hiçbir eğitim almadan buraya gelerek kısa sürede kendi yeteneklerini keşfediyor. Cam şişeler, eski gazeteler, karton koliler ve birçok atık eşya yeniden yararlı hale getirildi. Her şeyden önemlisi de her türlü atık yeniden ekonomiye kazandırıldı” diye konuştu.
(FOTOĞRAF)