Güncelleme Tarihi:
İSTANBUL (DHA)- ARNAVUTKÖY Belediyesi, Ekolojik Koridor Projesi ile yeşil alanları koruma altına alıyor. Arnavutköy sınırları içerisinden geçerek kuzeyde ve güneyde yer alan ormanlık alanları birleştirecek proje, Bolluca bölgesinde bulunan akarsuyu da yapısını bozmadan ıslah edecek.
Çevreci çalışma ile yoğun bir titizlikle başlayan ve uzunluğu 8 kilometre olacak ekolojik koridorun etki alanı 40 kilometre olacak. Ekolojik koridor çevreyi koruyup insanlara kaliteli yaşam alanı sunmasının yanı sıra o bölgede yaşayan leylek, telli turna ve kurbağa gibi canlıların da yaşam alanlarının korunmasına yardımcı olacak.
“VATANDAŞLAR TÜM YEŞİL ALANLARDAN FAYDALANABİLECEK”
Ekolojik koridor hakkında bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, proje ile vatandaşların tüm yeşil alanlardan faydalanabileceğini ifade etti. Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, Bolluca deresinin geleceği aşamayla ilgili şunları söyledi:
“Buradaki pek çok insan yüzmeyi bu derede öğrendi. Biz bu duygusal bağla bu alanı nasıl güzelleştirebiliriz diye düşünürken bu projeyi geliştirdik. Derenin ıslahıyla beraber insanlara, herkesin kullanabileceği doğal peyzaj alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, günübirlik turizm imkânı, çay, kahve içilebilecekleri alanları sağlıyoruz. Çocuklar için oyun eğlence alanları da sunan projede açık hava film platosu da yer alacak ve böylece bu alan, halka her daim konforlu bir yaşam hizmet verecek.”
“HOBİ BAHÇELERİNDE ELDE EDİLEN ÜRÜNLERİ PAZARLAMA İMKÂNI”
Ekolojik koridorun tarıma büyük katkı sağlayacağına kaydeden Baltacı, “Vatandaşlar ekolojik koridorda yer alacak büyük hobi bahçelerinde elde ettikleri ürünleri pazarlayıp gelir elde edebilecek. Bizim amacımız topluma hizmet ederek vatandaşların keyifle vakit geçirebilecekleri alanlar sağlamak. Bu alanlar sadece Arnavutköy sakinlerine değil, şehir merkezlerinden bunalan tüm İstanbul’a hizmet edecek” şeklinde konuştu.
“BİZLER BUGÜN BURALARI KORUMAZSAK, YARIN ÇOK ARARIZ”
Gelecek için çevreyi korumanın büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Baltacı, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Bizler buraları korumazsak önümüzdeki yıllarda bu yeşil alanları çok ararız. Yapay olanı değil doğal olanı bulmak gerekli ve biz bu alanı doğayla bütünleştirebiliriz. Biz sadece bu alanı değil, bu alanın çevresini de güzelleştirip, gerek konut gerekse donatı alanları açısından rehabilitasyonunu sağlamayı da hedefliyoruz. Yabani durumda olup sağlıklı kullanmaya elverişli olmayan pasif alanları aktif kullanılabilir yeşil alanlar haline getirmeyi amaçlıyoruz.”
(FOTOĞRAF)