Allianz Türkiye sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Allianz Türkiye sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 15:44

Allianz Türkiye sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini açıkladı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - Allianz Türkiye, “Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” sloganıyla, sürdürülebilirlik modelini açıkladı. Pera Palas Otel'deki basın toplantısı sonrası sorularımızı yanıtlayan Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui, "10 aydır çalışıyoruz. Stratejimizle tamamen iç içe ve bütünsellik sergileyen bir model geliştirdik. Sürdürülebilirlik tabanını 2 unsurla oluşturuyoruz. Bir tanesi önleyici çözümler; sigortacı olarak bizim işimiz riski öngörmek, önlemek ve risklere karşı müşterimizi korumak. İkincisi de inovasyon ve girişimcilik. Çünkü teknoloji çağındayız ve teknoloji sigortacılığı çok çabuk değiştiriyor. Bu unsurların taşıdığı 4 tane de yapı taşımız var. Modelimizi İyi çevre, iyi bireyler, iyi kurumlar ve iyi toplum ana başlıklarında topluyoruz” dedi.

İYİ ÇEVRE, İYİ BİREYLER, İYİ KURUMLAR VE İYİ TOPLUM

Aylin Somersan Coqui, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne dayanan sürdürülebilirlik modeli için şöyle konuştu:

"'İyi çevre'de iklim değişikliklerini nasıl önleyebilir, yarattığı tehditleri nasıl algılayabiliriz ve en önemlisi çevremizi nasıl daha iyi koruyabiliriz, sorularını soruyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Örneğin çalıştığımız yeri değiştirdik. Şu anda çalıştığımız ofis ilk çevre dostu bina. Aynı zamanda iş yapış şeklimizi değiştiriyoruz. Sigorta deyince akla poliçe geliyor, poliçe deyince akla kağıt geliyor. Bizse kağıdı hayatımızdan çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda süreçlerimizin yüzde 66'sı kağıtsız işliyor. 2018'de de yüzde 80'e ulaşmayı hedefliyoruz.

"SADECE FİZİKSEL SAĞLIK DEĞİL ESENLİK VE REFAH DA GEREKLİ"

İkinci olarak 'iyi birey' derken sadece fiziksel sağlıktan bahsetmiyoruz. Esenlik ve refahtan da bahsediyoruz ve iyi bireylerde ürünlerimizle hizmetlerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Elementer ürünlerimiz müşterilerimizin bugününü, bireysel emeklilik ve hayat ürünlerimiz de geleceğini koruyor. Fakat ürünler yetmez servislerimiz ve hizmetlerimiz de var. Örneğin Doktor Allianz hizmetimiz var. 24 saat bir doktora ulaşabileceğiniz bir telefon hattı. Yaşlı sigortalılarımızın evlerini onların izniyle güvence altına alıyoruz. Daha güvenli hale getirerek düşme, kaza gibi olayları yaşamalarını önlemeye çalışıyoruz. Yeni doğan bebekleri Allianz hemşireleriyle destekliyoruz.

"MÜŞTERİLERİMİZE SÜREKLİ HİZMET VERMEK İSTİYORUZ"

Üçüncü olarak 'iyi kurum'da doğru risk yönetimi yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan doğru risk yönetimi ve doğru kurumsal ilkelerde çalışmak. Burada iş sürekliliği ön plana çıkıyor. Çünkü her türlü durumda müşterilerimize devamlı hizmet vermek istiyoruz. Fakat iyi kurum dediğimiz zaman iş yapış prensiplerinizin de iyi olması lazım ve sürdürülebilirliğin iş yapış şekillerinize ulaşması lazım. Bunun için de oluşturduğumuz ekip zaten her departmandan oluşmuş bir ekip ve gün içerisindeki iş yapış şeklimize bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda çalışanlara yatırım yapıyoruz. Bu çok önemli çünkü bizim geleceğimiz şu andaki genç çalışanlarımız. Onlar için iyi bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Onların geleceğine, kariyerlerine, kişisel girişimlerine katkıda bulunmak için programlar yapıyoruz. Allianz Akademisini de bu sebeple kurduk. Burada hem mesleki programlarımız var hem de kişisel gelişimi sağlayan liderlik programlarımız var. Daha farklı yetkinliklerini geliştirdikleri programlarımız da var. Aynı zamanda esnek çalışma, uzaktan çalışma gibi uygulamalarımızı da hayata geçirdik ki hem Y jenerasyonuna hem de dışarıdan çalışması gereken kadın veya çocuklu çalışanlarımıza destek olmak, onların motivasyonunu yüksek tutmak istiyoruz.

TOPLUMDAKİ DEĞİŞİMLERİ GÖRMEK, GÖRDÜKLERİMİZİ YANSITMAK İSTİYORUZ

Son olarak 'iyi toplum' dediğimizde kurumsal vatandaşlığımız ön plana çıkıyor. Toplumdaki değişimleri görmek, gördüklerimizi yansıtmak ve destek olmak istiyoruz. Örneğin demografi değişimi çok önemli. Demografi değişimini anlatan bir rapor hazırlıyoruz.Şu anda demografi yani yaşlanma bizim değil Avrupa'nın sorunu ama 30 sene sonra bizim de sorunumuz olacak."

"BM KÜRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SÖZLEŞMESİ'NİN TÜRKİYE'DEKİ İLK SİGORTA ŞİRKETİ İMZACISIYIZ"

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan Türkiye’deki tek küresel sigorta, emeklik kurumu olduklarını söyleyen Somersan Coqui, "Sürdürülebilirlik modelimizi Birleşmiş Milletler'in (BM) sürdürülebilirlik hedeflerini göz önünde bulundurarak yarattık. Yani sadece bizimle değil globalle de ilişkisi olan bir sistem kurmaya çalıştık. BM Küresel Sürdürülebilirlik Sözleşmesi'nin de Türkiye'deki ilk sigorta şirketi imzacısıyız" dedi.

BM'NİN KADINI GÜÇLENDİRME PRENSİPLERİNİ İMZALAYAN İLK SİGORTA ŞİRKETİ ALLİANZ TÜRKİYE

Coqui, "Yine gururla söylüyorum çalışanlarımızın yüzde 61'i, yönetimimizin de yüzde 41'i kadın. Bunların yanı sıra kadınları güçlendirecek programlarda çalışıyoruz. Bu konuda da TurkishWin İle birlikte çalışıyoruz. Ayrıca Yeniden Biz Derneği ile birlikte çalışıyoruz. Yeniden Biz, ailevi sebeplerden dolayı işten ayrılmış fakat yine profesyonel hayata dönmek isteyen kadınlar için kurulmuş bir dernek. Kadınların güçlenmesinde büyük katkıda bulunduğumuzu ve önemli adımlar attığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

ALLİANZ TÜRKİYE’NİN VERİLERİNE göre SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KARNESİNDEN KISA BİLGİLER

• Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan Türkiye’deki tek küresel sigorta ve emeklik kurumu olan Allianz Türkiye, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin de imzacısı.

• 2014 yılından bu yana Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin üyesi olan Allianz Türkiye, derneğin sektördeki ilk üyesi.

• Sürdürülebilirlik komitesi kuruldu. Sürdürülebilirlik modelinin günlük iş akışlarına uygulanması, stratejinin hedeflendirilmesi ve takip edilmesi görevlerini yerine getiren komite, her ay icra kuruluna düzenli raporluyor.

• Karbon ayak izini azaltmak için çaba sarf ediyor. Türkiye’nin ilk LEED Platin sertifikalı kulesi Allianz Tower’ın ofis katlarında da LEED Altın sertifikası bulunuyor.

• Kağıt tüketimini azaltma çalışmalarında basılı evrakın 2016’da yüzde 66’sı dijitale taşındı. 2018 hedefi yüzde 80’e çıkmak.

• TÜSİAD liderliğinde hazırlanan Ekonomi Perspektifinden İklim Değişikliği raporunun ana destekçileri arasında yer alıyor.

ALLİANZ GRUBU’NUN VERİLERİNE GÖRE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KARNESİNDEN KISA BİLGİLER

• Allianz Grubu;

o 2002’den bu yana Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı

o 2011’de Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım Prensipleri’ni imzaladı

o 2014’te Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin destekçisi oldu.

• Allianz, 2015’te Paris’te düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Konferansı’ndan (COP 21 Paris) bu yana, gelirinin ya da enerjisinin yüzde 30’undan fazlasını kömür madenlerinden elde eden şirketlere yatırım yapmıyor.

• Allianz’ın Mart 2016 itibarıyla yenilenebilir enerjiye olan yatırımı 3 milyar euro’ya ulaştı. Allianz’ın, Avusturya, Finlandiya, Almanya, İtalya, İsveç ve Amerika’ya yayılmış, toplam 1,6668 MW üretim kapasitesine sahip 63 rüzgar ve 7 güneş paneli bulunuyor. Yaklaşık 500 bin haneye yetecek elektrik üretimini sağlayan Allianz, yatırımını 5 milyar euro’ya çıkarmayı hedefliyor.

• Karbon Saydamlık Projesi’ne ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne raporlayan Allianz, aynı zamanda yıl boyunca gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik performansını GRI standartlarında yayımlıyor. Geçtiğimiz sene Karbon Saydamlık Projesi’nde rapor şeffaflığından 100 puan alan Allianz, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde performansıyla sektör liderleri arasında yer alıyor.

• Allianz, müşterilerinin, iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadelelerine destek olabilmek için dünyanın çeşitli bölgelerinde 150’nin üzerinde yeşil iş çözümü sunuyor. Karbon ayakizini 2006’dan bu yana yüzde 43 düşüren Allianz, düşük karbon üreten alternatif ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor.

• Allianz, 2012 senesinden bu yana karbonnötr bir şirket.

• Allianz, 2015 yılında doğal afetler, kazalar ve hastalıklara karşı Afrika, Asya ve Latin Amerika’da yer alan 11 ülkede 58 milyon insana, erişilebilir, 135 milyon euro prim üretimine eş değer koruma ürünleri sağladı.

• Allianz, Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek programı ile çocukları ve gençleri sosyal hayata dahil etmek için çalışıyor. Bu kapsamda SOS Çocuk Köyleri ile 2018 yılına kadar bir destek anlaşması imzalandı. Allianz Grubu 2015 senesinde çeşitli derneklere toplam 23 milyon euro bağışta bulundu.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!