Akbank Girişimci Geliştirme Programı 13. dönem mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Akbank Girişimci Geliştirme Programı 13. dönem mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:33

Akbank Girişimci Geliştirme Programı 13. dönem mezunlarını verdi

Haberin Devamı

İstanbul, 23 Kasım (DHA) - Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) ve Akbank işbirliği ile girişimcilere destek olmak amacıyla yürütülen “Akbank Girişimci Geliştirme Programı” 13. mezunlarını verdi. 

SUGK ve Akbank işbirliği ile girişimcilere destek olmak amacıyla yürütülen ve bu yıl 50 girişimcinin katıldığı 5 günlük “Akbank Girişimci Geliştirme Programı” 2016 yılı mezunlarını verdi. Bu yıl 13’üncüsü sunulan eğitim programı kapsamında Türkiye çapında farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştiren girişimciler Karaköy Minerva Palas’ta düzenlenen törenle sertifika aldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Dilek Çetindamar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının indeksinde Türkiye'nin “En Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi" olmanın getirdiği sorumlulukla sürekli yeni faaliyetlerle girişimcilere katkıda bulunduklarını söyledi.

Akbank Girişimci Geliştirme Programı’nı 2003 yılından bu yana yürüttüklerini belirten Çetindamar, "Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile Türkiye'nin yenilikçi ve yaratıcı girişimlerin yeteneklerinin geliştirilmesine çalışıyoruz. O yüzden, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme aşamasına gelmeye çalışan ve kendini ‘yalnız’ hisseden girişimcilerin hem modern girişimcilik ve yönetim teknikleri hakkında haberdar olmalarını hem de kendi gibi olan birçok girişimciyle tanışmalarını hedefledik. Akbank ile birlikte yürüttüğümüz beş gün süreli eğitim sayesinde 22-58 yaş grubundan, farklı illerden ve çok farklı sektörlerden gelen vizyoner girişimcilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduk, bu dinamik girişimcilerle eğitim sonrasında da sanal ortamda devam edecek olan işbirliğimiz Türkiye ekosistemini güçlendirecektir" dedi.

Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Prof. Dr. Cengiz Kaya da son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin oluşması için farklı mekanizmalar çalıştığını belirtti. Cengiz Kaya, Sabancı Üniversitesi’nde ‘girişimcilik’ kültürünün oluşması için gerek lisans/lisansüstü eğitim programlarında teorik bilgilendirmeyi ve gerekse SUCool ve İnovent kanalıyla mentörlük, iş planı geliştirme, projelendirme ve önkuluçka alanlarıyla da mekan imkanlarının sağlandığını ifade etti.

Girişimcilere tavsiyede bulunan Cengiz Kaya “Başarısız olmaktan korkup, risk almaktan çekinmeyin, çok uluslu ortaklıklar her zaman avantajlı, fikri mülkiyet çok önemli, bununla ilgili eğitimleri almak çok yararlı olacaktır. Silikon Vadisi'nde yer alan şirketlerin yüzde 54’ü yabancı, o nedenle mutlaka dış piyasalara açılma vizyonunda olmak gerekecektir” dedi.

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasına katılabilmesi için bugünkünden çok daha fazla girişimciye ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Bölüm Başkanı Cem Martı, "Bu nedenle, Akbank olarak her zaman en önemli odak alanlarımızdan biri de girişimcilik ve girişimciliğin desteklenmesi oldu” dedi.
Programın destekçileri arasında bulunan KAGİDER’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim, Mentorluk Strateji Grup Başkanı Şule Yüksel,  “Araştırmalar, kadın girişimcilerin yüzde 82’sinin hizmet sektöründe faaliyet gösterdiğini söylüyor. Kadın girişimcilerin yüzde 40’ı işkolu olarak ticaret ve satış alanında yoğunlaşıyor, yüzde 70’i ise mikro işletme sahibi. Kadınların yüzde 75’i işlerini 2000 yılı ve sonrasında kurmuş durumda. Girişimci Geliştirme Programı kapsamında girişimciliğe ilk adım atan kadınların işlerinin devamlılığı ekonomik büyüme ve kalkınma için bir gerekliliktir” dedi.
(Fotoğraflı)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!