IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 20:17
Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği 9. Yerel Tatlar Festivali, Kastamonu ve Roman gecesi ile devam etti. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Hedefimiz Beyoğlu’na gelmiş vatandaşımızın çoluğuna, çocuğuna, komşularına ait olduğu kültürü tanıtabilmesidir” dedi.
Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl yerel derneklerle ortak düzenlediği “Yerel Tatlar Festivali” dokuzuncu kez düzenleniyor. Türkiye’nin yedi bölgesinden kültürel renklerini ve yöresel tatlarını Beyoğlu’na taşıyan festivalin ilk haftasında Rize ve Gümüşhane’nin ardından Roman ve Kastamonu sahne aldı.
Sütlüce Sahili’nde kurulan alanda Kastamonulular gönüllerince eğlendi. Kastamonu mutfağından yöresel kıyafetlerine, oyunlarına, yaşama kültürlerine kadar pek çok zenginliklerin bir arada bulunduğu geceye; vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da gecede Kastamonuluları yalnız bırakmadı. Kastamonu mutfağının sunulduğu stantları gezen Demircan, lezzetlerin tadına bakarak yöresel tatlara tam not verdi.
“DOĞDUĞUMUZ YERE AİDİYETLİK HİSSEDİYORUZ”
İnsanın nerede yaşarsa yaşasın doğduğu yerin kişiye her zaman aitlik hissi verdiğini bu yüzden de çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Demircan, "Kastamonu için de, Rizeli için de, Trabzonlu için de, Sivaslı için de böyle. Fakat biz de doğduğumuz yere aidiyet hissediyoruz ama doyduğumuz yerin de hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden öncelikle Beyoğluluyuz, İstanbulluyuz. Kendi çevremizi de yaşıyoruz" dedi.
Bir belediyenin, bir belediye başkanının en önemli işinin çöp ve temizlik olmadığının altını çizen Başkan Demircan, "Bir belediye başkanının en önemli işi; vatandaşlarının arasındaki ilişkiyi doğru kurmasını sağlamak, onları bir arada tutmak ve aralarındaki dayanışmayı geliştirmek. Eğer bunu başarıyorsa hizmet ettiği ilçedeki insanlar arasındaki huzuru da geliştirmiş demektir" diye konuştu.
"İSTANBUL’U ÖNEMLİ YAPAN, ANADOLU’NUN ÖZETİNİN OLMASIDIR"
“Koca İstanbul’u önemli yapan burada Anadolu’nun özetinin olmasıdır” diyen Demircan, “Beyoğlu’nda 72 millet var. Çevremizde memleketimizin her yerinde insan manzarası var. Bazen de yaşadığımız koca şehirde kendimizi ifade etmekten uzak kalıyoruz. Annemiz babamız da ’Acaba çocuklarımız memleketimizi, geleneklerini unuttu mu?’ diye hayıflanıyorlar. İşte bunu zaman zaman hatırlamak ve hatırlatmak lazım” şeklinde konuştu.
“BİZ ÖZÜMÜZDEN GURUR DUYUYORUZ”
Yerel Tatlar Festivali’nin öneminden söz eden Başkan Demircan, “Biz Beyoğlu Belediyesi olarak ’Yerel Tatlar Festivali’ni yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Beyoğlu’na bir şekilde gelmiş vatandaşımız, çoluğuna çocuğuna, komşularına ait olduğu kültürü tanıtabilsin. Biz özümüzden gurur duyuyoruz, hele hele Kasımpaşa’dan çıkmış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da gurur duyuyoruz” dedi.
DOLAPDERE’DE ROMAN KÜLTÜRÜ ESTİ
Dolapdere’de kurulan alanda ise Romanlar sahne aldı. Gecede Roman sanatçıları birbirinden hareketli müzikler seslendirdi. Roman havaları meydanı dolduran yüzlerce kişiyi gönüllerince eğlendirdi.
YEREL TATLAR FESTİVALİ 31 MAYIS’TA SONA ERECEK
9. Yerel Tatlar Festivali; 16 Mayıs Cumartesi Erzincan Kasımpaşa Parkı, 23 Mayıs Cumartesi Görele Kasımpaşa, Aksaray Kalaycıbahçe, 24 Mayıs Pazar Bartın Sütlüce, 30 Mayıs Cumartesi Sivas Sütlüce, 31 Mayıs Pazar Erzurum Sütlüce, 31 Mayıs Pazar Konya Kasımpaşa ve Alucra günleriyle tamamlanacak.