Güncelleme Tarihi:
İSTANBUL, (DHA) EYÜP Kaymakamlığının koordinatörlüğünde ilçe genelindeki orta dereceli okullardan seçilen öğrenciler 16 dilde 31 eseri seslendirdi. “Gönülden Gönüle 1” adı verilen ilk albümlerini çıkartan öğrenciler 18 Mayıs 2017 Perşembe günü Saat 20:00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (Drama Sahnesi) görücüye çıkıyor.
Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in Başkanlığını yaptığı İstanbul Çocukları Vakfı ile Hayırseverlerin desteğini alınca 2016 yılının Şubat ayında, ilçedeki orta dereceli okullarda görev yapan müzik öğretmenleri ile iletişim kurarak, projede görev alabilecek yetenekli öğrencilerin belirlenmesini istedi.
Yaşları 11-17 arasında değişen yetenekli öğrenciler büyük bir titizlikle seçildi. Bu öğrencilerden 43’ü korist, 9’u enstrümanist, 11’i halk oyunları ekibinin bir parçası olarak projede görev aldı. 5 müzik öğretmeni ve 1 halk oyunları eğitmeni tarafından çalıştırıldı.
“Gönülden Gönül’e Müzik Topluluğu”Türk-İslam Coğrafyasından 16 dilde 31 eseri seslendirdi. İçinde Anadolu ezgileri, İlahiler, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Boşnakça, Makedonca, Lazca, Mergelce, Gürcüce, Hemşince, Türkmence, Kazakça, Çerkezce, Rumca, İngilizce, Fransızca ve Çeçence dillerinde halk ezgilerinin bulunduğu kardeşlik türküleri projesiSemazen ve Semah ekibi ile zenginleştirildi. Sonuçta, sinevizyon sunumlarıyla desteklenen 70 dakikalık bir performans ortaya çıktı.
GELİRİ ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLANACAK
Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek,“Gönülden Gönüle 1” adıverilen albümün ikincisinin de geleceği müjdesini verdi. Albümün, tüm gelirinin şehit ailelerine bağışlanacağını belirten Kaymakam Dölek, projeye destek veren İstanbul Çocukları Vakfı Başkanı Vali Vasip Şahin ile birlikte hayırseverlere teşekkür etti.
Dölek “Amacımız, İslam coğrafyasındaki savaş ve yıkımların çocuk gönüllerde bıraktığı derin tahribatı müziğin teskin edici evrensel çağrısıyla iyileştirmeye çalışmaktır. Yaşanan insanlık krizi karşısında gerekli duyarlılığı sağlamak, farklılıklarımızı kadim İslam kardeşliğimizin potasında eritmektir. İslamofobi’ye karşı, sevgi ve sanat dili ile bu korkuların yersizliğini çocukların kirlenmemiş masumiyetiyle haykırırken, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli'nin rolünü müziğin yatıştırıcı ve birleştirici dili ile harmanlayıp medeniyetimizin manevi durağı Eyüp Sultan'dan; Kudüs'e, Şam'a, Bağdat'a, Bosna'ya seslenerek, insanlığı dostluğa ve kardeşliğe davet etmektir” diye konuştu.
(FOTOĞRAF)