Yalvaç meclisinde İŞGEM tartışması

Güncelleme Tarihi:

Yalvaç meclisinde İŞGEM tartışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 13:42

Yalvaç meclisinde İŞGEM tartışması

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA Yalvaç Belediyesi'nin şubat ayı meclisinde İŞGEM'e kiralanan işyerlerinin tapularına şerh düşülmesi konusu yine tartışmalara neden oldu.

Yalvaç Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün yönettiği oturumu Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Sektioğlu, ilçe yöneticileri ve Kadın Kolları üyeleriyle MHP İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez ve bazı parti yöneticileri de izleyici olarak takip etti.

Başkan Halil Hilmi Tütüncü gündem maddelerinin görüşülmesine başlamadan önce geçen meclis toplantısında alınan karar gereği FETÖ soruşturması nedeniyle tutuklu bulunan MHP'li Meclis Üyesi Mümin İnanıcı'nın savunmasının geldiğini belirterek, 4 sayfalık savunmayı okudu. İnanıcı, savunmasında suçsuz yere cezaevinde yattığını belirterek, kendi arkadaşlarının destek olması gerekirken savunma istemelerini yadırgadığını söyledi.

Geçen ay mecliste krize neden olan İŞGEM'e kiralanan işyerlerinin tapularına şerh düşülmesi konusuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tütüncü, 70 işyerinin 30 yıllığına kiralandığı şeklinde yanılgı ile meclisi bilgilendirdiğini ve bunda hatası olduğunu söyledi. Tütüncü, "İŞGEM yönetimi belediyeye 90 bin TL'ye yakın yakıt, temizlik ve kira borcunu ödesin. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık ama İŞGEM üzerine düşeni yapmıyor. Sizler de basın yoluyla olayı 1 aydır gündemde tutarak sanki orada bulunan genç girişimcileri yok etmek istiyormuşuz gibi mesajlar veriyorsunuz" dedi.

İŞGEM'in belediyeye borcu olmasıyla tapu şerhi istenmesi arasında bir bağ kurulmasının doğru olmadığını savunan Ak Partili Gencer Kondal, "Biz kaymakamlık makamına hatalı bir karar alındığını, düzeltilmesi yönünde bir talepte bulunduk. Sizden de bize bir cevabi yazı geldi ve İŞGEM'in borcu olduğunu yazmışsınız. Bunun o konuyla ne ilgisi var? Bir maddi hata var ve biz bunun düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Tütüncü ise şöyle dedi:

"4 yıl boyunca KOSGEB'in kira, yakıt gibi giderler için yaptığı yardımlar nereye yatıyor? İkincisi bize yazdığınız yazıda 70 işyerinin tapu şerhi isteniyor. Ben belediye başkanı olarak tapuya gittim. Numarası belli değil, yeri belli değil neye göre şerh düşüreceğim? Ben o günkü toplantıda 'Bu madde kabul de olsa ret de olsa uygulamada sıkıntı var. Bir masaya oturalım' dedim. Sanki ben KOSGEB'e karşıymış gibi oldum. O gün ettiğim 40 tane lafın 39'unu unuttunuz bir tanesini gündeme getirdiniz."

Tartışmaların ardından diğer maddelerin görüşülmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!