Koltuk altından kalp ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Koltuk altından kalp ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 14:30

Koltuk altından kalp ameliyatı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk kez uygulanan koltuk altından kesi yöntemiyle yapılan ameliyatla mitral kapak hastası Ramazan Şen sağlığına kavuştu.
Antalya'dan gelen mitral kapak hastası Ramazan Şen, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nde ameliyata alındı. Gerçekleştirilen başarılı operasyonda, göğüs kafesi kesilmeyen hasta sağlığına kavuştu. Ramazan Şen'in ameliyat sonrası daha kısa süre içerisinde günlük hayatına dönebilecek.
Ameliyatı gerçekleştiren SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, koltuk altından yapılan kalp ameliyatı tekniğinde herhangi bir kemiğin kesilmediğini söyledi. İbrişim, ameliyat sürecini şu sözlerle aktardı:
"Açık kalp ameliyatlarında göğüs kafesinin yaklaşık 30- 35 santimetrelik bir kesiyle yapılmakta. Ameliyat sonrası çelik tellerle kapatılan bu bölgedeki kemiğin iyileşme süreci uzun zaman almakta. Hasta aynı zamanda fiziksel olarak kendisini, özellikle kemik kırığının olduğu bu bölgeyi korumak zorunda. Isparta'da ilk kez hastanemizde uyguladığımız koltuk altı kesisi yöntemiyle göğüs kafesi kemiği arasından kalbe müdahale ederek gerçekleştirdiğimiz uygulama ile hastamız gerek iş gerekse sosyal hayatına daha kısa sürede dönebilecek. Gerçekleştirdiğimiz yöntemle yara koltuk altında kaldığı için estetik açıdan diğer yönteme göre daha avantajlı olduğu gibi, enfeksiyon riski de oldukça düşük. Hastamız yaklaşık 2 ay boyunca sırt üstü yatmak zorunda da kalmayacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!