Isparta'da Ar-Ge Reform Paketi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ispartada Ar-Ge Reform Paketi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 17:43

Isparta'da Ar-Ge Reform Paketi tanıtıldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Ar-Ge Reform Paketi'nin tanıtımı dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Türkiye'de yürütülen araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamında, Isparta Valiliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından Ar-Ge Reform Paketi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. SDÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda Ar-Ge Reform Paketi'nin tanıtımını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanı Turgut Deveci, paketin; tasarım faaliyetlerini desteklemek, Ar-Ge yatırımlarını özendirmek, nitelikli üretim yapısına geçilmesini sağlamak, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlamak, Ar-Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artırmak, Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek, teknoloji şirketlerini ortaya çıkarmak ve desteklemek, üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmek ve kurumsallaştırmak, Ar-Ge yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu sağlamak ve ekosistemi güçlendirmenin amaçladığını söyledi.

Tasarım merkezlerinin de Ar-Ge merkezlerine sağlanan destek ve muafiyetlerden faydalanabileceğini belirten Deveci, "Reform paketi ile tasarım merkezleri de vergi indirimi, sigorta prim desteği, gelir vergisi stopajı desteği, damga vergisi istisnası gibi desteklerden yararlanabilecek" dedi.

Türkiye'de 243 Ar-Ge merkezi bulunduğuna dikkati çeken Deveci, reform paketi sayesinde teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde çalıştırılacak yabancı uyruklu Ar-Ge tasarım personelinin istihdamının kolaylaşacağını böylece yurtdışındaki nitelikli personelin yurtiçinde rahatlıkla çalışabileceğine dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!