Isparta'da 15 Temmuz etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Ispartada 15 Temmuz etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2024 10:48

Isparta'da 15 Temmuz etkinlikleri

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik ve anma programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri anma töreniyle başladı. Isparta Şehitliği'nde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi, ardından protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bırakarak ailelerle bir süre sohbet etti. Programa Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Aksu, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saltan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Haberin Devamı

Isparta Garı'nda yer alan Millet Bahçesi'nde şehitler anısına Vali Baruş ve protokol üyelerince fidan dikimi gerçekleştirdi. Vali Baruş ve protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi'ni ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Baruş burada yaptığı konuşmada, "15 Temmuz 2016 milletimizin varlığına, bağımsızlığımıza, demokrasimize kasteden hain FETÖ terör örgütünün kukla elemanları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini bastırmanın 8. yıl dönümünde bu yıl şehitlerimizi anarak idrak ediyoruz. Çünkü memleketimizin o karanlık gecede verdiği 251 şehit, bizlere can verdi, ruh verdi, milletimizin direnişini tekrar ayağa kaldırdı. Milletimiz topyekun tek yürek olunca o cesaretsiz korkak, hainler de kuyruklarını kıstırıp kaçmak zorunda kaldı" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Mimar Sinan Camii'ndeki mevlit programıyla devam etti. Burada İl Müftüsü Muharrem Biçer tarafından şehitler için dua edildi. Vali Baruş ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sunulan mini konsere katılarak resim ve fotoğraf sergisini gezdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!