Eşref Bıtırak: Bir taşla iki kuş vurabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Eşref Bıtırak: Bir taşla iki kuş vurabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 12:29

Eşref Bıtırak: Bir taşla iki kuş vurabiliriz

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak, Sav çevresinde kokuya neden olan arıtmayla ilgili, "Burada hem deri organizenin hem de belediyelerle ilgili kurumların içinde bulunduğu bir birlik kurulabilir. Bu birlik Isparta'ya enerji tesisi kurabilir. Böylelikle arıtmadan çıkan çamur kendi vilayetimizde enerjiye dönüşür. Hem koku bitecek hem de kokuya sebep olan çamurdan enerji üretilecek. Bir taşla iki kuş vurabiliriz" dedi.

Deri İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak, ayakkabının hammaddesini Isparta'nın temin ettiğini, Rusya krizi sonrası pazar arayışına girdiklerini aktardı. Bıtırak, "Çalıştığımız firmalar Türkiye genelinde zincir mağazalar. Yurtdışına üretim yapan markalar var. Ama Rusya krizi ciddi şekilde bu sektörü etkiledi. Bize pazar olarak en yakın bölge Rusya'dır. Aynı zamanda oradaki ayakkabı fabrikaları deri olarak bizden hammadde alıyordu. Şimdi o kanalımız kesildi. Dolayısıyla ayakkabı fabrikaları üretimlerini düşürdü. Alternatif pazar arayışına girdik. Dünyanın her ülkesinde araştırmalarımız devam ediyor. Onun için hiçbir zaman olumsuz düşünmüyoruz. Bu krize de pozitif bakıyoruz. Belki bir sezon kaçırmış olabiliriz ama hiçbir zaman umudumuzu kesmiyoruz" diye konuştu.

SAV'DAKİ KÖTÜ KOKU

Kent gündeminden yıllardır düşmeyen Sav'daki kötü kokuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Bıtırak, kokunun arıtmadan çıkan çamurdan kaynaklandığını savundu. Kentin Antalya girişinde Sav başta olmak üzere Vatan Mahallesi, Galericiler Sitesi, çevreyolu ve Halıkent'in bir bölümünü etkisi altına alan kötü kokunun ortadan kaldırılması için ciddi bir çalışma başlatıldığını vurgulayan Başkan Bıtırak, arıtmadan çıkan çamuru 380 kilometre uzaklıkta Ankara bölgesinde bertaraf tesislerine taşıyacaklarını belirtti.

'ISPARTA ENERJİ ÜRETEBİLİR'

Arıtmadan çıkan çamuru Isparta'nın değerlendirebileceğini de vurgulayan Eşref Bıtırak, şöyle dedi:

"Bu çamuru Sakarya bölgesinde enerjiye dönüştürüyorlar. Biz de bunu yapabiliriz. Burada hem deri organizenin hem de belediyelerle ilgili kurumların içinde bulunduğu bir birlik kurulabilir. Bu birlik Isparta'ya enerji tesisi kurabilir. Böylelikle arıtmadan çıkan çamur kendi vilayetimizde enerjiye dönüşür. Hem koku bitecek hem de kokuya sebep olan çamurdan enerji üretilecek. Bir taşla iki kuş vurabiliriz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!