Şehidin adı kütüphaneye verildi, eşi açılışta duygulandı

Güncelleme Tarihi:

Şehidin adı kütüphaneye verildi, eşi açılışta duygulandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2024 17:08

Şehidin adı kütüphaneye verildi, eşi açılışta duygulandı

Haberin Devamı

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yenilenerek Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak'ın adının verildiği kütüphane açıldı. Aynı okulda matematik öğretmeni olan şehidin eşi Rabia Burçin Koçak, törendeki konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.

Bitlis'in Tatvan ilçesi Anadere köyü kırsalında 1 Haziran 2021 tarihinde operasyon dönüşü bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Baki Koçak anısına, eşi Rabia Burçin Koçak'ın da matematik öğretmeni olarak görev yaptığı Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan kütüphane açıldı. Şehit Baki Koçak Kütüphanesi'nin açılışına Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Isparta İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İlker Şimşek, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Tezcan, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Fesçi, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Alıcı, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu ve ilçe vaizi tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunularak, dualar edildi. Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak'ın biyografisinin okunmasının ardından eşi Rabia Burçin Koçak konuşma yaptı. Duygulandığı konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Rabia Burçin Koçak, "Açılışta emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Emek emek, ilmek ilmek hepsi bu kütüphanemizin açılması için alın teri döktü. Aynı zamanda gözyaşlarımı tutamayacak şekilde gururluyum. Onları bir aile gibi görüyorum. Asker eşi olmak tam manasıyla bir adanmışlık, bir fedakarlık timsali olsa gerek. Biz asker eşi olarak eşimizin makamını, görevini, rütbesini her şeyiyle temsil etmek zorundayız. Kan ve gözyaşıyla yoğrulan bu vatan için emeğimizi sonuna kadar gururla taşımak durumundayız. En önemli günlerde bile yalnız kalacağımızı bildiğimiz halde yaşıyoruz, yaşantımızı buna göre dizayn etmek durumundayız. Bir gün gelmeyeceğini bile bile onu göreve göndermek zorunda kalıyoruz. Bu bayrak dalgalansın diye, vatanımız, milletimiz bölünmesin diye her daim onun yanında olmak zorunda kalıyoruz. Aramızda olmasa bile biz şehit eşleri olarak onun gururuyla, onuruyla, şerefiyle, haysiyetiyle dimdik ayaktayız. Bunun gerçekten bilincinde olarak yaşıyoruz, ahirette de onunla birlikte olacağımızdan eminim" dedi.

Haberin Devamı

Protokol konuşmalarının ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yenilenen Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak Kütüphanesi'nin 1940'lı yıllarda faaliyete geçtiği belirtildi. Antika niteliği olan nadir kitaplar ve eski kaynakların bulunduğu kütüphanede hem Eğirdir'in hem de ülkenin önemli değerlerinden Prof. Dr. Turan Yazgan'ın da adının bulunduğu 1949- 1950 Eğitim- Öğretim Yılı diploma defterine rastlandığı, bu defterin de ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu kaydedildi. Kütüphanenin Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personelinin katkıları ve öğrencilerinin iş gücü desteğiyle modernize edilerek, zenginleştirildiği öğrenildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!