Eğirdir Gölü'nde dip ve ot temizliği yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Eğirdir Gölünde dip ve ot temizliği yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2024 09:50

Eğirdir Gölü'nde dip ve ot temizliği yapılacak

Haberin Devamı

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir Gölü'ndeki ekosistemi koruma, su kalitesini artırma ve gölü gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarma hedefiyle toplantı yapıldı. İlgili bakanlık yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantı sonunda ilk etapta gölde gemi ve iş makineleriyle ot ve dip temizliği yapılmasına karar verildi.

Eğirdir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ortak çalışması ile Eğirdir Gölü'ne ilişkin çalışmanın alt yapısı için toplantı tertip edildi. Ankara'dan gelen heyet ilk olarak EKO-BİR (Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği) başkanı da olan Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer'i makamında ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu.

Eğirdir Gölü'nün korunması ve yaşatılması amacıyla yapılacak çalışmaların konuşulduğu toplantıya Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Doğal Sit Alanları Daire Başkanı Muhammet Aktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Doğal Sit Alanları Şube Müdürü Uğur Kurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan uzman biyolog Nisa Nur, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan gemi mühendisi Ceylan İnmeler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Servet Sezgin Çiçek, Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şehnaz Tay Şener, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden jeoloji mühendisi Doç. Dr. Erhan Şener ve Isparta Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Yasin Denli katıldı.

Haberin Devamı

Eğirdir Gölü'nün ekosistemini koruma, su kalitesini artırma ve gölü gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarma hedefiyle yapılacak çalışmaya ilişkin toplantıda gölün mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Uzmanlar gölde yapılacak çalışmalar ve uygulanacak stratejiler konusunda detaylı bilgi paylaştı. Daha sonra heyet Eğirdir Gölü'nde teknelerle incelemelerde bulundu. Toplantı sonunda gemi ve iş makineleriyle Eğirdir Gölü'nde önce ot ve daha sonra dip temizliği yapılmasına karar verildi. Projenin tamamlanması ve ihale aşamasına geçmesinin ise yaklaşık 2 ay süreceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, "Eğirdir Gölü, Türkiye'nin olduğu kadar hepimizin ve bu coğrafyada yaşayan her vatandaşımızın göz bebeğidir. Eğirdir Gölü'nü kaybedersek her şeyimizi kaybetmiş olacağız. Bunun için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgili bakanlıklarımızın acilen desteklerini bekliyoruz. Isparta ilimiz içme suyunun bir kısmını Eğirdir Gölü'nden kullanıyor, Eğirdir ilçemiz de tarımla uğraşan, elmacılıkla uğraşan çiftçilerimizin kullandığı su, çevre il ve ilçelerin kullandığı suyun yanında devede kulak. Yaptığımız bütün bu toplantıların masada kalmamasını talep ediyoruz ve ivedilikle çalışmaların başlatılmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!