Damlama sulama verimi artırdı

Güncelleme Tarihi:

Damlama sulama verimi artırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 13:46

Damlama sulama verimi artırdı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Ardıçlı Köyü'nde vahşi sulamadan damlama sulamaya geçilmesinin ardından gül rekoltesi 20 tondan 600 tona çıktı.

Isparta'nın ilk gül hasadının yapıldığı ve organik gül üretiminin gerçekleştirildiği Keçiborlu Ardıçlı Köyü'nde verim sevinç yarattı. Daha önce gül tarlalarını vahşi sulama yöntemiyle sulayan köylüler, 6 sondaj kuyusu açıp, tüm bahçelere damla sulama sistemi kurduktan sonra verimi artırdı. Daha önce ortalama 20 ton gülçiçeği toplayan köylüler şimdi 600 ton rekolteye ulaştı.

Ziraat Odası Başkanı Müslehattin Can Selçuk, organik gül üretiminin gerçekleştirildiği bahçeyi ziyaret etti. Toplam gül üretiminin yüzde 30'unun organik, yüzde 50'sinin de iyi tarım uygulamaları kapsamında üretildiğini belirten Selçuk, bu şekilde üretilen gülün daha çok para ettiğini kaydetti.

Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu, köyde 3 bin dekarlık alanda gül üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Daha önce vahşi sulama ya da susuz gül üretimiyle 20 ton rekolte elde ettiklerini anlatan Yolcu, "Sulama kooperatifi kurduk. 6 sondaj kuyusu açtık. Bu sondaj kuyularından çektiğimiz su ile 3 bin dekarlık gül bahçelerimize damlama sulama sistemi kurduk. Bu sistemle verimimiz arttı. 600 ton gülçiçeği topluyoruz. Bu da köylülerimize para kazandırıyor. Geçen yıl kilosu 8 TL'den gülümüzü verdik. Bu yıl 9 TL'ye çıkar diye umut ediyoruz. Organik üretimimizde ise gülçiçeği daha fazla para ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!