Başkan Günaydın: Isparta'yı fuar merkezi yapmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Günaydın: Ispartayı fuar merkezi yapmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 16:21

Başkan Günaydın: Isparta'yı fuar merkezi yapmak istiyoruz

Haberin Devamı

 

ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nin çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı ile kapılarını açan Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nin çevresindeki 50 dönümlük alanda çevre düzenlemesi sürüyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Isparta'yı büyük bir fuar merkezi yapmak istiyoruz. Gökkubbe'nin 5 katı daha büyüklüğünde bir alanda bir fuar alanı yapma arzusundayız. Isparta'mızın 215 bin nüfusu var. Burası bir İstanbul, İzmir, Ankara değil ancak biz bir bardakta fırtına yaratmak istiyoruz. Fuar merkezi olmamız Isparta'mızın ekonomisine ve gelişimine büyük fayda verecektir" dedi.

Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı'nı 43 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Başkan Günaydın, Isparta nüfusuna göre bu rakamın fuarcılık tekniğine göre çok iyi bir rakam olarak kabul edildiğini ifade etti. Gökkubbe'de çeşitli fuarların devam edeceğini, daha iyiye doğru bir gelişim halinde yeni bir yola daha çıkmak istediklerini anlatan Başkan Günaydın, şehir meydanıyla Gökkubbe'nin 5 kat büyüklüğündeki bir alanda daha fuar merkezi kurabileceklerine değindi.

Gökkubbe'de sanayi fuarı düzenlemek istediklerini ve bu yönde de yine 50 dönümlük alan içerisinde membran sistemiyle yeni çalışmalar ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Günaydın, Gökkubbe'nin hemen alt bölümünde yer alan eski bimsblok fabrika sahasının da değerlendirilebileceğini vurguladı. Gökkubbe'nin de alan itibariyle ve fiziki yapısıyla uluslararası fuarlar düzenlenebilecek kapasitede olduğunu belirten Başkan Günaydın, "Gökkubbe bir hayal olarak başlamıştı. Bugün ise gerçekleşti. Şimdiden geleceğimiz için bu yapı hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!