Ameliyata akülü araçla gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Ameliyata akülü araçla gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 12:09

Ameliyata akülü araçla gidecekler

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Şehir Hastanesi'nde çocukların ameliyat korkusunu yenmek amacıyla ameliyathaneye akülü araçlarla götürme uygulaması başlatıldı.

Isparta Şehir Hastanesi'nde çocukların ameliyat korkusunu yenmek amacıyla yeni uygulama başlatıldı. Hastaneye alınan 2 akülü araçla çocuklar ameliyathaneye kadar götürülürken, ameliyathane kapısında da çocukları sağlık çalışanları karşılıyor. Bu şekilde çocukların ameliyattan korkmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Isparta Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen ilk uygulamada 6 yaşındaki Özer Yusuf Gül sünnet, 6 yaşındaki İdil Çınar ise fıtık operasyonu için ameliyathaneye akülü araçlarla getirildi.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Gökhan Saçkan, "Çocuklarımızın ameliyat korkularını yenmeleri için bir uygulama başlatıyoruz. Çocuklarımız artık sedyelerde değil, akülü araçlarla daha keyifli şekilde ameliyatlarına girecek. Kızımız İdil için kırmızı bir arabayı tercih ettik. Özer için de mavi bir aracı tercih ettik. Çocuklarımız çok mutlu" dedi.

Çocuk hastalar Özer Yusuf Gül ve İdil Çınar da ameliyathaneye akülü araçla gitmenin eğlenceli olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!