Iğdır’da ‘Okul Öz Değerlendirme’ Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Iğdır’da ‘Okul Öz Değerlendirme’ Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 14:08

IĞDIR'DA ÖZ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Iğdır’da “pilot okul” olan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri ile alan şefleri, sektör temsilcileri ve okul aile birliği başkanlarından oluşan ‘Okul Öz Değerlendirme Ekibi’ bir toplantı yaptı.
Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alhan başkanlığında Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘Öz Değerlendirme Toplantısı’na 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şengül Yıldız, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cahit Sevindik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şube Müdürü Nuran Bilir, okul aile birliği başkanları ve dernek başkanları katıldılar. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alhan, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birinci döneminin öz değerlendirmesini yapmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından mesleki eğitimde bir ulusal kalite güvence stratejisi oluşturarak güncel, iş dünyasının ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kalitede, nitelikli, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir mesleki ve teknik eğitime ulaşmak için; METEK Projesi planlanmıştır. Mayıs 2012 ile Mayıs 2014 tarihleri arasında yürütülen proje, ilk olarak 21 pilot ilde seçilmiş 60 okulda uygulanmıştır. Pilot iller Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van ve Yozgat olarak belirlenmiştir. Seçilen 60 pilot okulun 20 tanesi mesleki eğitim merkezi ve meslek yüksek okulu,4 0 tanesi mesleki ve teknik anadolu lisesidir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde Mayıs 2014’te METEK Projesi’nin desteğiyle Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı kurulmuştur. Öz Değerlendirme Çalışmaları, Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. 2015 yılı itibarı ile 81 ilden bir pilotlamada yer alan 40 okulun da dahil olduğu toplam 173 okuldan biride 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. 2. pilotlama uygulamasında bu okul sayıları arttırılmış ve ilimizden de Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eklenmiştir” dedi.
Daha sonra Mesleki ve Teknik Orta Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Yakup Alhan başkanlığında toplanan pilot okul müdürleri, alan şefleri, sektör temsilcileri ve okul aile birliği başkanlarından oluşan Okul Öz Değerlendirme Ekibi, okullardaki ilgili alanların raporlarını inceleyerek eksiklerin giderilmesi ve geliştirilmesine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!