Dünya Biyolojik Çeşitlilik günü Tuzluca’da kutlandı.

Güncelleme Tarihi:

Dünya Biyolojik Çeşitlilik günü Tuzluca’da kutlandı.
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 13:14

Dünya Biyolojik Çeşitlilik günü Tuzluca’da kutlandı.

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-"Dünya Biyolojik Çeşitlilik" Iğdır'ın Tuzluca ilçesinin Yukarı Çıyrıklı Köyünde Aras Kuş Halkalama İstasyonunda, kutlandı.



Kutlamaya Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek, Japonya'dan gelen turist grubu ve köy sakinlerinin katılımıyla kutlandı. Dünyada biyolojik çeşitlilik konusunda her yıl farklı temaların işlendiği Biyo Çeşitlilik gününde farkındalık yaratmak ve bu değerlerin korunmasını sağlamak amacıyla kutlanan Biyolojik Çeşitlilik Günü’nün bu yılki teması “Biyoçeşitliliği Yaygınlaştırma, İnsanları ve Yaşam Alanlarını Devam Ettirme" olarak belirlendi.



Kuş Halkalama istasyonunda Kuşların Halkalamsı ve ağlarla yakalanması konusunda bilgi alan Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek halkalanan bir kuşu günün anısına doğaya bıraktı.



Dünya Biyolojik Günü etkinliğine katılan Japon turist grubuna alanda yapılan faaliyetler kuşların halkalanması doğal yaşamda kuşların görevleri ve bu yıl farklı bir tema ile işlenen “Biyoçeşitliliği Yaygınlaştırma, İnsanları ve Yaşam Alanlarını Devam Ettirme" olarak belirlenen programın Ekolojik ve insan yaşamında ne denli önemli olduğu konusunda bilgi verildi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu etkinliğe büyük ilgi gösteren Japon turist kafilesine Ağrı Dağı’nın Florası kitabını hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!