Güncelleme Tarihi:
Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY'da, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF'in iş birliğiyle hazırlanıp geçici koruma statüsündeki Suriyelilere yönelik yapılacak çalışmalarda kullanılacak 'Rehberlik ve Özel Eğitim Kılavuz Kitapları' konusunda çalıştay düzenlendi.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Antakya Savon Otel'de 10 gün sürecek çalıştayın açılışı yapıldı. Çalıştaya birçok üniversiteden özel eğitim konusunda uzman akademisyen katıldı. Çalıştay sonunda hazırlanacak iki ayrı kitapçık, eğitime muhtaç Suriyeli bireylerin özel eğitimlerindeki ana çerçeveyi oluşturacak. Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ertan Göv çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak son 2 yıldır özel eğitim ve rehberlik alanında önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.
İKİ AYRI KILAVUZ HAZIRLANACAK
Özellikle ülkemize sığınan başka ülke vatandaşlarının eğitimine önem verdiklerini kaydeden Ertan Gör şöyle konuştu:
"Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve geliştirilmesi için koruma statüsündeki Suriyeliler ve göçle ülkemizde bulunan Türkmenlerden tutun da birçok gruba, daha kaliteli daha kapsayıcı bir eğitim nasıl verilir onun çabasındayız. Bununla ilgili bakanlığımızın farklı birimleri farklı konularda çalışmalarını devam ettiriyor. Daha önce özel eğitim alanında yine rehberlik alanında UNİCEF'le ortak çalışma yaptık. Öğretmenlerimizi eğittik, eğitime katılmaları ve diğer Suriyeli öğrencilerin eğitime daha nitelikli olarak dahil olmaları için çalışmalarda bulunduk. Biz bu eğitimlerde kullanılmak üzere daha çok bir materyal geliştirmek için 10 gün boyunca Hatay'da olacağız. Özel eğitim ve rehberlik alanında formatörlerimizin elinde kullanabilecekleri kitap hazırlığı içinde olacağız."
HATAY'DA 56 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, kayda alınan Suriyeli öğrencilerden 56 bininin Hatay'da eğitim öğretime devam ettiğini söyledi. Bu rakamın içinde özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin de yer aldığını kaydeden Karahan şöyle devam etti:
"Bunların 44 bini geçici eğitim merkezleri 12 bini ise kendi okullarımızda kayıtlı bulunuyor. Elbette bunlar içerisinde özel eğitime muhtaç olan birçok öğrenci var fakat bunların metodolojisi yönünden bir boşluk vardı, işte bu çalıştay o boşluğu giderecek. Hatay, Suriye savaşından en çok etkilenen ekonomik olarak en çok zarar gören illerimizden bir tanesi. Bu çalıştayla Hatay'ın güvenli, tatil yapılabilir, gezilebilir bir il olduğunu gösteriyoruz. Hatay'ımız her bakımdan huzurlu ve güvenli bir ildir ve tüm Türkiye'deki görmek isteyen vatandaşlarımızı davet ediyoruz."
Çalıştay daha sonra akademisyenler ve konunun uzmanlarının katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.
FOTOĞRAFLI