Rus saldırıları, her şeyini elinden aldı

Güncelleme Tarihi:

Rus saldırıları, her şeyini elinden aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:30

- Rus jetlerinin Suriye'ye yaptığı saldırıda babası ve kardeşini kaybeden Muhammed'in 6 evi ile 2 arabası da bombardıman da yok oldu- Aynı saldırıda kendisi de yaralanan Muhammed, sığındığı Türkiye'de, yakınlarından oluşan 12 kişiyle beraber 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava saldırıları, Cebel Ekrad'da yaşayan 52 yaşındaki Abu Muhammed'in yakınlarını ve tüm mal varlığını elinden aldı.

Rusya'nın Suriye'ye yaptığı saldırılar, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden yüzlerce can aldı. Saldırıların yoğun yaşandığı Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde de onlarca insan hayatını kaybederken, çok sayıda ev de kullanılamaz eve geldi.

Yaklaşık 3,5 ay önce Cebel Ekrad'daki Hamarat köyünü hedef alan Rus saldırıları, Muhammed'in de adeta her şeyini elinden aldı.

Kendisinin de yaralandığı saldırıda babası ve kardeşini kaybeden Muhammed, evleri ve arabalarının da yok olmasının ardından Türkiye'ye sığındı.

Yaşadıkları acı ve korku dolu günleri AA muhabirine anlatan Muhammed, Rus uçaklarının Suriye'ye gelmesiyle saldırıların kat kat arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Köylerini hedef alan saldırıdan kurtulmak için bir köprünün altına saklandıklarını aktaran Muhammed, "Evlerden kaçtık çünkü hedefte evler vardı. Köprünün altında 30 kişi civarında kişiydik. Rus jetleri köprüyü vurdu. Korkunç bir ses duydum. Gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Muhammed, gözünü hastanede açtığını, tedavi gördüğü sırada babası ve kardeşiyle beraber 6 kişinin daha öldüğünü duyduğunu kaydetti.

- 2 odalı evde 12 kişiyle yaşıyor

Tedavisi tamamlandığında köyüne yeniden dönemediğini ifade eden Muhammed, şöyle devam etti:

"Saldırılarda 6 evim yıkılmış, 2 arabam parçalanmış. Yani canlarımın yanı sıra hayatım boyunca kazandığım mallarımı da kaybettim. Türkiye'ye sığınmaya karar verdik. Burada kendi imkanlarımızla tuttuğumuz evde yaşıyoruz. Bir oğlum ve eşimin yanı sıra annem, ölen kardeşimin eşi ve 3 çocuğu ile eşini kaybeden bir kadınla 4 çocuğu aynı evde kalıyoruz. Bu kadını da Allah rızası için yanımıza aldık. Çünkü sığınacak kimsesi kalmamıştı. Rus saldırıları her şeyimizi elimizden alıp bizi bu hale düşürdü."

- "Rusya, bu çocuklardan ne istedi"

Muhammed, şu an defne yaprağı işlenmede çalışarak geçindiklerini, günlük 10-15 lira kazandıklarını anlattı.

Kendisinin de saldırıda iç organlarının zarar gördüğünü vurgulayan Muhammed, "Şu an karnıma bağlanan torba ile yaşantımı sürdürüyorum. İyileşecek miyim onu da bilmiyorum ama bildiğimiz bir şey var, Rusya'nın bu yaptıklarını biz unutsak da bu yetimler unutmayacak. Ne istedi bizden? Bu çocuklardan, Suriye'den ne istedi? Allah'ın gazabı inşallah Esed ve ona destek verenlerin üzerinde olur" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!