Güncelleme Tarihi:
HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, kendilerine ait olan 'Teknoversite' sözcüğünün Türk Dil Kurumu'nda (TDK) yer almasını istediklerini söyledi.
1'inci Teknoversite Günleri, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim üyesi ve öğrencilerinin mini müzik dinletisi ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversite olarak teknoversite vizyonunu ortaya koyduklarını, bunun bir manifesto olduğunu söyledi. Dereli, "Bu bizim orijinal fikrimiz ve doktrinimizdir. Şimdi bu vizyonu gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte yola koyulduk" dedi.
İnternetteki arama motorlarında 'Teknoversite' diye arama yaptırıldığında İSTE'nin logosu ve isminin çıktığını belirten Dereli, "Hedefimiz, teknoversite sözcüğünü Türk Dil Kurumu sözlüğüne yerleştirmek. Hep soruyorlar 'Bu teknoversite nedir?' Şudur; teknoversite reklam olsun nam olsun, şan olsun diye değil. Bir süreç gerektirecek. 'Sanayi 4.0', bazen 'Endüstri 4.0' da deniyor. Sanayi ve endüstri eş şeyler değil ama kullanılıyor. Teknoversite, Endüstri 4.0'a eklemlenen ve temellerini ilke edinen bir üniversite demek" diye konuştu.
İşte Kurumsal Kimlik Kılavuzu hakkında da bilgiler veren Rektör Dereli, şöyle devam etti:
"Şemsiyemizin üzerinde teknoversite yazacak. Her İskenderunlunun her öğrencimizin eline bir tane vermeye çalışacağız. Ama yağmurdan ama güneşten koruyacak. Masa bayraklarımız, araçlara çıkartma, takvimlerimiz, masa takvimlerimiz, ıslak mendillerimiz, öğrencilerimize dağıtmayı planladığımız çantalar. Ad, marka ve kurumsal kimliği oluşturduk. Bir yaşam merkezi olmasını istiyoruz. Mümkünse insansız, otomasyon sistemiyle bezenmiş bir kütüphane olmasını istiyoruz. Niye? Teknoversitede teknoloji sonuna kadar kullanılsın diye. Bu bir vizyon. Lakin vizyonun gerçekleşmesi için misyonla buluşması gerekiyor. Ekip çalışması gerekiyor. Destek gerekiyor. Sizlerin desteğini görmek istiyoruz. Bizim hedefimiz büyük. Bu üniversiteden mezun olacak herkesin, bizim birer inovatör yani inovasyon yapan ve yapmış, teknovasyon yapan ve yapmış icat yapmış birer birey olması hususunda hedefimiz var. Eğer bunları gerçekleştirebilirsek dünya çapında bir üniversiteye dönüşürüz."
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
(10.052016,FOTOGRAFLI)