Güncelleme Tarihi:
HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde, Ramazan Ayı’nda en çok tüketilen tatlılar arasında müşebbek (halka tatlısı) ve lokma yer alıyor.
Tatlı imalatçısı İsa ve Mehmet Ergök kardeşler, Ramazan Ayı’nda en çok halkın müşebbek tatlısının yanı sıra lokma ve tulumba tatlısı tükettiğini söyledi.
Tatlıların genel olarak Ramazan Ayı boyunca en çok tüketilen tatlılar arasında yer aldığını belirten Gök kardeşler, tatlıların lezzetli ve ekonomik olduğunu söyledi. Gök kardeşler, “Bir davete katılanlar, yada iftarda evine gidenler mutlaka yanlarında tatlı götürüyor. Hem lezzetli ve hem de ekonomik olduğu için fazla ilgi görüyor. Özellikle bu ayda daha fazla satılıyor” dedi.
Tatlının yapılışından söz eden kardeşler şöyle dedi:
“Ramazan ayında şeker ihtiyacı arttığı için satışlarımızda arttı. Halka tatlısının yanında lokma, tulumba ve kabak tatlısı da tercih edilenler arasındadır. Diğer tatlılara göre ekonomik olan, tereyağı, un irmik, nişasta, şeker karşımı ile yapılan tatlılar sofraların vazgeçilmezleri arasındadır.”
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),(DHA)-