Prof. Dr. Sayek'ten kanser uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Sayekten kanser uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 10:55

Prof. Dr. Sayek'ten kanser uyarıları

Haberin Devamı

HATAY'ın Arsuz İlçesi'nde konferans veren Prof. Dr. İskender Sayek, Türkiye’de her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski taşıdığını belirterek, erken teşhisin önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz Halk Eğitim Merkezi’nde, İskenderun Körfez Lions Kulübü'nün düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Kanserin her türünün erkeklerde ve kadınlarda artış eğilimi gösterdiğini vurgulayan Sayek, şöyle devam etti:
"Bugün ortalama yaşam süresine baktığınız zaman 80 yıla dayanmış durumda. Dolayısıyla 80 yaşına gelinceye kadar kadınların meme kanserine yakalanma riski maalesef artıyor. Kadınlar açısından baktığımız zaman meme kanseri en sık görülen kanser türü. Batı Avrupa’da meme kanserinin görünme oranı Türkiye’den daha yüksek. 100 binde 90 civarında görülüyor. Türkiye’de ve gelişmiş ülkelerde bu oran 100 binde 40 olarak görülüyor. Yani Avrupa’ya göre Türkiye’de yüzde 50 oranında daha düşük."
İskenderun Körfez Lions Kulübü Dönem Başkanı Anıl Taşkın da hastalığa karşı farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!