'Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır'

Güncelleme Tarihi:

Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 13:54

'Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır'

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- ÖZEL İskenderun Gelişim Hastanesi'nde meme kanserinde erken teşhisin anlatıldığı konferans düzenlendi.  
Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen konferansa Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Önal ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu konuşmacı olarak katıldı. Her sekiz kadından birinde meme kanseri çıkma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Cem Önal, "Erkek meme kanseri geç evrede fark ediliyor. Erkeklik meme dokusu çok az olduğu için ya cilt de ya göğüs duvarına yapışık olup ağrı olduktan sonra teşhis edilebiliyor. Erkeklerde de meme kanseri olma ihtimali kadınlar kadar olmamakla birlikte görülen bir şey. Erkekler içinde kitle ele geldiği zaman meme kanseri göz ardı edilmemesi gereken tanıdır" dedi.
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ise yılda yaklaşık 1.5 milyon insanda meme kanseri görüldüğü söyledi. Muallaoğlu, "Kadınlarda en fazla öldüren kanser türü, meme kanseri. Onun için bu ay önemli. Meme kanserinde farkındalık yaratarak erken teşhis ile hayatta kalma oranı daha yüksek. Erken evresinde olanların yüzde 80'i kurtuluyor. Koruyucu tedavi verdiğimiz hastaların çoğu kurtulmuş vaziyette. Meme kanseri, tansiyon şeker hastalığı gibi kronik hastalık haline geldi. Yıllarca yaşayabiliyorlar. Başka tarafa sıçramış ileri evre kanserler bile artık beş yıldan daha uzun yaşayabiliyorlar. Erken evrede olanlar tamamen kür oluyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!