Güncelleme Tarihi:
HATAY'ın vazgeçilmez yaz lezzetleri arasında yer alan limon dondurmalar, sıcak Ramazan günlerinde iftardan sonra vatandaşın ferahlamasını sağlıyor.
Antakya'da yıllardır limon dondurma hazırlayıp satan Abdullah usta, yaz aylarının gelmesiyle limon dondurma sezonunu açtıklarını belirterek, Ramazan dolayısıyla iftardan sonra açtığı işyerinde, vatandaşların limon dondurmaya olan ilgisinin oldukça yoğun olduğunu söyledi.
Limon dondurmanın lezzet sırrını da paylaşan Abdullah usta, limon dondurma içinde özellikle limon suyu kullandığını, bu sayede hem kıvamı tutturduğunu hemde müşterilere lezzetli bir serinleme seçeneği sunduğunu belirtti. Piyasada limon dondurma olarak satılan birçok ürünün gerçek limon suyundan değil, konsantrelerden hazırlandığını aktaran Abdullah usta, bu satıcılar yüzünden yıllardır bu işi yapan ustaların da mağdur olduğunu sözlerine ekledi.
Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
RÇ ( ) (14.06.2016, FOTOĞRAFLI)