Meslek lisesindeki dönüşüm projesiyle eski mobilyalar, okullara sıra masa oluyor

Güncelleme Tarihi:

Meslek lisesindeki dönüşüm projesiyle eski mobilyalar, okullara sıra masa oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2024 12:14

Meslek lisesindeki dönüşüm projesiyle eski mobilyalar, okullara sıra masa oluyor

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'da 6 Şubat depremi sonrasında ağır hasar alan İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, özel bir banka tarafından ileri dönüşüm projesi başlatıldı. Eski mobilyalar, okul öğrencileri tarafında ihtiyaç sahibi okullar için sıra, masa ve dolaba dönüştürülüyor.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne özel bir banka tarafından 300 metrekarelik bir çadır kurularak içerisine gerekli donanım malzemeleri, makine ve tesisatlar temin edildi. Okul öğretmenleri tarafından bu makine ve tesisatlar kuruldu ve kasım ayı itibarıyla ileri dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Bu mobilyaların bankanın kullanılmış mobilyaları olduğunu belirten İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölüm Şefi Adem Akkar, “Arşiv mobilyaları olduğu için bu mobilyalar oldukça büyük. Gelen parçalar da atölyenin muhtelif yerlerinde görüleceği üzere çok büyük ebatlarda parçalar, bunlar okul ebadında kullanılabilecek ve ders araçları yapım merkezinin verdiği standartlara uygun ölçülerde kesip tekrardan okullarda kullanılacak masa, sıra ve dolap haline getiriyoruz. İmalatı bu şekilde sürdürüyoruz” dedi.

4500 PARÇA HATAY’IN OKULLARINA

Haberin Devamı

Bu projede bugüne kadar 4500 parçayı üreterek ihtiyaç sahibi okullara teslim ettiklerinin atını çizen Adem Akar “Hassa, Kırıkhan Antakya, Proje yüzde50 tamamlandı. 20 öğrenci, 3 personel ile çalışmaları yürütülüyoruz. Projenin Nisan-Mayıs 2025'e kadar devam etmesini planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu süreçte sadece mesleki beceriler kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda manevi olarak da büyük kazançlar elde ettiler. Öğrencilerim bu projede çalıştıkları süre boyunca ailelerine ekonomik katkıda bulundular. Bundan çok daha önemli bir konu var. Öğrencilerimiz de bir depremden çıktı. Ciddi psikolojik sorunları vardı. Burada imal ettikleri mobilyaların nerelere gittiğini, ilkokul çocuklarına, anaokulu çocuklarına o güler yüzlü, memnuniyet dolu bakışlarını, sessiz teşekkürlerini, bunları gördükçe tedavi oldular. Bu onları motive etti. Bu projenin manevi yönden de çok kazançları oldu. Dönüşümlü olarak yaklaşık 20 öğrencim katıldı" diye konuştu. Okul Müdürü Yusuf Yıldırım ise "Öğrencilerimiz hem mesleki becerilerini geliştiriyor hem de depresyon gibi psikolojik sorunlarla mücadele ediyor. Bu projeler, aynı zamanda iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında da önemli adımlar atılmasını sağlıyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!