İHH, kamplardaki Suriyelilere insani yardım dağıttı

Güncelleme Tarihi:

İHH, kamplardaki Suriyelilere insani yardım dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 17:04

İHH, kamplardaki Suriyelilere insani yardım dağıttı

Haberin Devamı

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki sınıra yakın kamplarda kalan Suriyelilere insani yardım dağıttı.
İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'nin Derayya kentinde binlerce sivilin hayatını kaybettiğini, bölgeye yardım giriş çıkışlarına izin verilmediğini belirterek muhaliflerle rejim askerleri arasında yapılan anlaşma sonrası bölgeden çıkan insanların Suriye'nin farklı bölgelerindeki güvenli yerlere yerleştiğini söyledi. Bunlardan 600'ünün Reyhanlı'ya bağlı Kuşaklı Mahallesi karşısında bulunan ve sınıra yaklaşık 500 metre uzaklıkta olan Suriye'nin Kerame Kasabası'ndaki kampa yerleştiğini ifade eden Karacaoğlu, "Evlerini terk ederek bölgeye gelenlerin çeşitli ihtiyaçları bulunuyor. Acil olarak ise temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyan ailelere İHH olarak yardım ulaştırdık. Ekiplerimizce, yaklaşık 600 kişiye gıda paketleri, çocuk paketi, çocuk oyuncağı, süt ve çeşitli ev eşyaları ulaştırarak dağıtımını yaptık" diye konuştu.
Suriye içerisinde buna benzer, Humus, Şam Yermuk ve Zebedani gibi 14 farklı bölge bulunduğunu kaydeden Burak Karacaoğlu, "Bunların etrafı sarılı durumda. Esad rejimi tarafından hiçbir şekilde yardım ve ticari malzemelerin girişine izin verilmiyor. İnsanlar açlıktan hayatını kaybediyor. Çok basit ağrı kesicilerin bile bulunmadığı yerlerde hastane hizmeti verilemiyor" dedi.
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)
FOTOĞAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!