'Hatay'ın Sorunları ve Projeleri' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatayın Sorunları ve Projeleri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 11:13

'Hatay'ın Sorunları ve Projeleri' anlatıldı

Haberin Devamı

 

Hatay'da Ticaret ve Sanayi oda başkanları, organize sanayi bölgesi başkanlarının katıldığı toplantıda, hazırlanan 'Hatay'ın Sorunları ve Projeleri' raporu 9'uncu Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na taşındı.
Hatay'ın Sorunları ve Projeleri' raporu Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret Borsası Başkanı M.Ali Kuseyri, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, TÜRKONFED Yönetim kurulu Üyesi Faruk Ekinci, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Recep Atakaş, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat ile oda başkanları ve yöneticileri katıldığı toplantı ile hazırlandı.
İskenderun'da hazırlanan rapor, Ankara'da gerçekleştirilen 9'uncu Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası toplantısında gündeme getirilerek ilgili birimlere dosya halinde sunuldu.
SİNGAPUR MODELİ SERBEST BÖLGE
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim kurulu Üyesi Faruk Ekinci, İskenderun Körfezine kurulması düşünülen Singapur Modeli bir Serbest Bölge projesine değindi. Ekinci, bölgenin kaderini değiştirecek, ekonomiye önemli katkı sağlayacak proje olduğuna dikkat çekerek, "Hatay ve körfez ekonomisi ile ülke ekonomisine ve uluslararası ticarete büyük ivme kazandıracağına inanıyoruz. Proje uzun vadeli ancak, bölgemiz için hayati önem taşıyor" dedi.
NARENCİYEYE DESTEK
Erzin Ticaret Odası Başkanı Bekir Soylu ve Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, narenciye sorununun Hatay için en önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, Rusya ile krizin aşılması ve Hatay genelinde üretim yapan, narenciye üreticilerinin desteklenmesi konuları raporda yer aldı.
ÖNCELİK AMANOS TÜNELİ VE HASSA OSB
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı ile İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Recep Atakaş, Hatay'ın en önemli projeleri arasında yer alan Amanos tüneli ve Hassa Organize Sanayi Bölgesinin gündemde tutulmasını istedi.
REYHANLI BARAJI OVAYA HAYAT VERIR
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Reyhanlı Barajı ile ilgili şu an 600 bin dönüm araziyi sulayacak bir barajın yüzde 65 oranında bitmiş durumda olduğunu söyledi. Zaroğlu, "Barajın tam kapasite ile hayata geçmesi ile çalışmaları hız verilmelidir. Baraj Amik Ovası için hayati önem arz etmektedir. Bu konuda Ankara'da her zaman gündemde mutlaka tutulmalı" dedi.
HATAY SERBEST EKONOMİ BÖLGESİ
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay'a kurulması düşünülen Serbest Ekonomi bölgesi hakkında detaylı bilgiler vererek, "Bölgemizde kurulması düşünülen 'HASEZ' (Hatay Special Economic Zone) yaklaşımı küresel dünyanın değişen dinamikleriyle uyum sağlayacak güncel bir projedir" dedi.
Yılmaz, konuşulan ve rapor haline getirilen konuların tümünün başlıklar halinde Ankara'da ilgili birimlere dosya halinde verilmesinin yanı sıra takipçisi olacaklarını söyledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!