Hatay Valisi Ata: Vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri var

Güncelleme Tarihi:

Hatay Valisi Ata: Vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 13:23

Hatay Valisi Ata: Vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri var

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK/ HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Erdal Ata, tarih boyunca Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kurulan vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.
Vali Erdal Ata, 7-12 Mayıs tarihleri arasında 'Vakıf Kuran Kadınlar'  temasıyla kutlanacak olan Vakıf Haftası dolayısıyla Vakıf Haftası Kutlama Komitesi’ni makamında kabul etti. Ziyarette yaptığı konuşmada, tarih boyunca Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kurulan Vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Vali Erdal Ata, "Özellikle Osmanlı döneminde başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte vakıflar ve bu vakıfları oluşturan hayırseverler aracılığıyla toplumda önemli hizmetler verilmiştir. Bugün baktığımız zaman vakıfların mülkiyetinde olan eserlerin birçoğunun Osmanlı döneminde kurulmuş olan vakıflardan süregeldiğini görüyoruz. Vakıflar bugün eğitimden sağlığa, şehircilikten sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda önemli fonksiyonları yerine getiriyor" dedi.
Son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ülkemizde önemli birçok eseri restorasyonla yeniden toplumsal hayata kazandırdığını hatırlatan Vali Ata, Vakıf Haftası’nın vakıflarımızı yaşatma duygusunun artmasına vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.
Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkürlerini ileterek kutlama etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!