Hatay Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Hatay Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 11:52

Hatay Günleri başladı

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - ANKARA'da bu yıl altıncısı düzenlenen, "Başkent’te Hatay Günleri" kapsamında konser veren Antakya Medeniyetler Korosu, dinleyicileri mest etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen konsere Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Burhan Üstün, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Ankara’dan birçok kurum ve kuruluşun üst düzey yönetici ve temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
KORO HATAY'I ANLATIYOR
Konserin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman yaptı. Hatay'ın dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin şehri olduğunu belirten Yayman, "Kenti en iyi anlatacak unsur, Hatay Medeniyetler Korosu'dur. Koro üyelerine emekleri için teşekkür ediyorum" dedi. Yayman,  "Mustafa Kemal'in '40 asırlık memleket düşman işgali altında kalamaz' güzel sözünde olduğu gibi sen, ben yok, biz anlayışıyla Hatay'ı ana vatana katan dedelerimizi ve isimsiz kahramanları şükranla anıyoruz" dedi.
HOŞGÖRÜ KENTİ
Hatay Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada Hatay’ın hoşgörünün başkenti olduğunu ifade ederek, "Hatay, binlerce yıl tarihi olan, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde yaşadığı bir kenttir. Koroda her yaştan ve her meslek grubundan insanımız var. Biz insanların farklı dinde, farklı kültürde olsa bir arada yaşayabileceğinin mesajını tüm dünyaya vermek istiyoruz. Başkentteki bu yoğun çalışma temposuna hoş bir sedayla, Hatay’ımızdan bir hoşgörü rüzgârı estirmek için buradayız. Ben başta Medeniyetler Koromuz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra sahne alan Medeniyetler Korosu, Hatay’ın hoşgörü kültüründen harmanladığı bestelerle ziyaretçilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!