Yüksekova'da sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada sokak köpekleri kısırlaştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 17:18

Haberin Devamı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova Belediyesi ile Denge Veterinerlik Hizmetleri firmasının yürüttüğü çalışma ile ilçedeki sokak hayvanları kısırlaştırılıyor.

İlçede veteriner hekim, 4 yardımcı personel ve belediye personelinden oluşan ekiplerce, ilçe genelindeki başıboş sokak hayvanları toplatılarak, kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları yapılıyor.

İlçenin değişik noktalarında yakalanan yaklaşık 60 başıboş köpeğin aşılama ve kısırlaştırma işlemi gerçekleşti.

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, yaptığı açıklamada, ilk etapta 300'e yakın köpeğin kısırlaştırılacağını belirterek, "İlçede başıboş köpeklerle ilgili büyük bir sıkıntı var. Bu konuda vatandaşlardan şikayetler söz konusuydu. İstanbul'dan getirttiğimiz uzman ekip iki gündür çalışıyor ve çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan ise sokak hayvanları ile ilgili 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmelikleri gereği işlem yaptıklarını belirterek, "Sokak hayvanlarını, kısırlaştırma, kuduz aşısı ve parazitsel bakımdan sonra kulaklarına küpe takıp kayıt altına alıyoruz. İşlemi tamamlanan hayvanlar, 24 saat müşahede altında tutulup doğal ortamlarına bırakılıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!