Yüksekova'da kadınların pişirdiği lavaş ekmeğe rağbet

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada kadınların pişirdiği lavaş ekmeğe rağbet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 14:13

Yüksekova'da kadınların pişirdiği lavaş ekmeğe rağbet

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yıllardır tandırda pişirilen lavaş ekmeklerine rağbet oldukça büyük. Fırında çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen kadınlar, 35 derece sıcağa rağmen lavaş ekmek pişirerek müşterilerin hizmetine sunduklarını söyledi.

Özellikle köylerde kadınlar tarafından tandırda yapılan lavaş ekmekleri, sofraların vazgeçilmezi kabul ediliyor. Köylerde olduğu gibi Yüksekova ilçe merkezinde de tandır ekmeklerine vatandaşlar yoğun bir rağbet gösteriyor. İlçe merkezindeki fırında tandır ekmek pişirerek aile bütçelerine katkıda bulunan 2 kadın, pişirdikleri lezzetli tandır ekmeği müşterilerinin yoğun ilgisini topluyor. Kadınlar, tandır ekmeğinin pişirildiği fırında çalışarak aile bütçelerinea katkıda bulunduklarını söyledi. Eşi fırında çalışan Cafer Tatlı, kavurucu sıcakta fırında lavaş ekmek pişirmenin çok zahmetli bir iş olduğunu belirterek," Eşim ve kız kardeşim sabah saat 05.00’de hamuru yaptıktan sonra akşam saatlerine kadar aşırı sıcaklara rağmen lavaş ekmek pişiriyor.Pişirdikleri lavaş ekmeklere yoğun talep oluyor. Bazen sipariş üzerine, bu ekmekler  Hakkari ve Şırnak’a da  gönderiliyor."dedi.  

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!