Yüksekova'ya getirilen depremzede kedi Mişo, anne oldu

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovaya getirilen depremzede kedi Mişo, anne oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2024 13:41

Yüksekova'ya getirilen depremzede kedi Mişo, anne oldu

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde Veteriner Hekim Ercan Tekin tarafından Hatay'dan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirilen ve burada yeni doğum yapan bir kedinin süt anneliği ile büyüyen 4 yavru kardeşten biri olan Mişo adlı kedi, 4 yavru dünyaya getirerek anne oldu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da birçok hayvan da depremden ekilendi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin çağrısı üzerine Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gönüllü olarak Hatay'a giden Veteriner Hekim Ercan Tekin, bir haftalık görev süresinin ardından yola çıkacağı gün, bulundukları kliniğe, henüz yeni doğmuş 4 yavru kedi getirildi. Tekin, yıkıntılar arasındaki sokağa terk edemeyince bu yavru kedileri ile birlikte Yüksekova’ya döndü. Veteriner Hekim Tekin'in getirdiği yavrulara, yeni doğum yapmış bir kedi ise sütannelik yaptı. Yavrulardan 2'si yapılan tüm tedavilere rağmen öldü. Kalan yavrulardan birini öğretmen diğerini ise Tekin ailesi sahiplendi.

Haberin Devamı

Tekin ailesinin gözetiminde büyüyen kediye, Mişo adı verildi. Aradan geçen zaman içerisinde büyüyen Mişo, 2 hafta önce 4 yavru dünyaya getirdi. Annesiz büyüyen depremzede Mişo, yavrularına yabancıların yaklaşmasına izin vermiyor. Veteriner hekim Tekin, "Mişomuz depremden sonra bizimle beraber büyüdü. Şimdi yavruladı. 4 yavrusu var. Mişo anne sevgisi görmedi ama yavrularını çok seviyor, kimseyi yaklaştırmıyor. Mişo ve yavruları bizim için çok özel" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!