Samsun’da Doktorun Öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da Doktorun Öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 11:24

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ’NDE UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLEN MESLEKTAŞLARI OPR. DR. KAMİL FURTUN BASIN AÇIKLAMASI VE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYEREK OLAYI PROTESTO ETTİLER.

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Hakkari’de protesto edildi.
Hakkari Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları Op. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan Aşan, değerli ağabeyleri Kamil Furtun’u kaybetmenin verdiği hüzünle bir araya geldiklerini söyledi. Aşan, “Hepinizin bildiği gibi görevi başındayken hiçbir neden yokken, sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu olayı en şiddetli şekilde kınadığımızı bildirmek istiyorum. Bizler bu halka sağlık hizmeti sunmak, halkın acılarını dindirmek için kendimizi vakfetmiş sağlık çalışanlarıyız. Bizler hiç kimsenin kendi egolarını tatmin edeceği ‘sinirlendim, daraldım’ gibi nedenleri kabul etmiyoruz. Bizler gecesi gündüzü olmayan, hafta sonu ve herhangi bir tatili olmayan sağlık çalışanlarıyız. Gece vakti oğlunu hastaneye götürmek istemediği bir babanın gece yarısı bir başkasının oğlu için doktoru, hemşireyi veya sağlık çalışanını darp etmesi, hele hele bu menfur olayda olduğu gibi öldürmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizler hiçbir güvenliği olmadan halkın acılarını dindirmek ve insanlara sağlık hizmeti sunmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Bunun karşılığı hiçbir şekilde olmamalıydı. Buradan bir daha yeniliyoruz. Bundan sonrada sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların karşısında olacağımızı bir kez daha deklare etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları ellerinde bulunan ‘şifa veren ele şiddeti kınıyoruz’ pankartı ve ‘doktorlara uzanan eller kırılsın’ şeklindeki değişik sloganlarla Dağgöl Mahallesi Şehit Selehattin İlköğretim Okulu Caddesi’ne kadar yürüyerek buradan da tekrar hastane önüne dönerek yürüyüşlerine son verdiler.
Basın açıklamasına doktorlar, hemşireler, sağlık memurları ve özel güvenlik görevlileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!