Hakkari'de il nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride il nöbeti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2016 09:05

Hakkari'de il nöbeti

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılarak 'Çölemerik' adında ilçe olması kararının geçen hafta cuma günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçmesine yönelik protesto eylemleri sürerken, Hakkariiler bu kez kent merkezindeki bir ara caddeyi trafiğe kapatıp 'Hakkari il kalsın nöbeti' başlattı. 
Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasına yönelik başlayan eylemler sürüyor. Karara tepki gösteren STK'lar ve Hakkari İl Kalsın Komisyonu'nun Ankara'daki eylemleri sürerken, Hakkari'de aralarında STK temsilcilerinin de bulunduğu bazı kişiler dün akşam saatleinde kent merkezindeki Bulvar Caddesi Özdemirler Sokağı'nın girişine 'Hakkari il kalsın' pankartı asıp nöbet eylemine başladı. Davul-zurnalar eşliğinde önce kent merkezine yürüyüş  yapanlar, daha sonra da nöbe eylemine başladı.
Hakkari ile ilgili slayt gösterisinin yapılmasıyyla baÅŸlayan nöbet eylemine katılan Hakkarili Dengbejler (halk ozanları) Hakkari ile ilgili çeÅŸitli ÅŸarkılar okudu. Gece geç saatlere kadar süren ve vatandaÅŸların ilgi gösterdiÄŸi 'Hakkari il kalsın' nöbet eylemi ile ilgili açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Åžube BaÅŸkanı Cengiz Åžen, Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasının büyük bir haksızlık olduÄŸunu belirterek şöyle konuÅŸtu:Â
"Ankara'ya giden arkadaşlarımız oradaki haklı eylemlerini sürdürürken, bizler de burada demokratik eylemlerimizi sürdüreceğiz. Hakkari ilinin bu hakkı geri verilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Darbe girişimine karşı Türkiye'nin bütün illerinde yaşayan haklar nasıl ki, darbeyi engelleyip darbecilere karşı nöbet eylemi başlattıysa bizler de bugün Hakkari ilmizin için 'Hakkari il kalsın' nöbet eylemini başlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanamızdan tek ricamız bu kararından vazgeçmesi. Bu eyleme katılan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!