Güncelleme Tarihi:
GÜMÜŞHANE (AA) – İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) okuyan ikisi kız 6 arkadaş, biriktirdikleri harçlıklarıyla satın aldıkları lokantada okuldan kalan zamanlarını çalışarak ailelerine yük olmadan eğitimlerini sürdürüyor.
GÜ Meslek Yüksek Okulu Orman İşletmeciliği öğrencisi Mesut Gök, Tıbbi Laboratuar bölümünden Hamdi Akdağ, Gözde Öztürk, Durmuş Konuk, Gülcan Kandemir ile İnşaat Teknolojisi'nde okuyan İsmail Tosun, Gümüşhane Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde kiraladıkları iş yerinde açtıkları iş yerinde hem çalışıyor hem de okuyorlar.
Kastamonu’dan gelen öğrencilerden Mesut Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin daha önce bu işyerinin çalışanı olduğunu anlattı.
Sahibinin iş yerini kapatmaya karar vermesiyle burayı işletmek için arkadaşlarıyla görüştüğünü anlatan Gök, 5 arkadaşının bunu kabul etmesiyle işyerini çalıştırmaya başladıklarını söyledi.
- "3'ü gündüz 3'ü akşam okuyor"
Gök, öğrenci grubundan 3 kişinin ikinci öğretimde okuduğu için akşam diğerlerinin de gündüz okula gittiğini dile getirerek, “Ben ikinci öğretimde okuyorum. Sabahları geliyor, döneri hazırlıyorum. Akşam olunca okula gidiyorum. Ders çıkışında yine geliyor, arkadaşlara yardımcı oluyorum" diye konuştu.
Buradan kazandıkları parayla ailelerine yük olmaktan kurtulduklanını anlatan Gök, "Mutfakta Gözde Öztürk ile Gülcan Kakndemir çalışıyor. Hamdi, Durmuş ve İsmail ise hem garson olarak çalışıyor hem de diğer işlerde yardımcı oluyorlar. Ayda bin 300 lira kira veriyoruz. İşimiz çok iyi" dedi.
Gök, özellikle üniversitedeki arkadaşlarının çoğunluğunun buraya gelerek yemek yediklerini belirterek, bu işi götürebildikleri yere kadar devam etmeyi istediklerini kaydetti.
- Mutfak, kız öğrencilere emanet
Mutfakta çalışan Gözde Öztürk de Samsunlu olduğunu anlatarak, yaptıkları iş dağılımında, Trabzonlu Gülcan ile mutfakta çalıştığını söyledi.
Mutfakta hamsi tava, kuymak, köfte, salata, sucuklu yumurta gibi yemekler yaptıklarına dikkati çeken Öztürk, "Zaten okuldan arkadaşlığımız var. Bu arkadaşlığımızı burada da sürdürüyoruz ve birlikte çalışıyoruz” dedi.
Garson olarak çalışan Kastamonulu Hamdi Akdağ da çok güzel bir arkadaş grubu olduklarını dile getirerek, herkesin görevini eksiksiz yaptığını kaydetti.
Akdağ, iş yerinde garson olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve geçimlerini sağlayarak ailelerinden para istemediklerini söyledi.