Güncelleme Tarihi:
GÜMÜŞHANE (DHA) - GÜMÜŞHANE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen ve 40 kursiyerin katıldığı arıcılık kursu devam ediyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Edip Birşen, Çiftçi Evi’nde 11 Nisan’da başlayan halka açık arıcılık kursunun, 2 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Eğitimlerin teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildiğini belirten Birşen, “Kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehiri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek” dedi.
Arıcılığın toprağa bağlı kalmadan yapılabildiğini hatırlatan ve Gümüşhane’de arıcılık potansiyelini üretime dönüştürmenin amaçlandığını belirten Edip Birşen, 3 hafta süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim verilecek olan kursiyerlerin nitelikli arı yetiştiricisi olmalarının sağlanacağını söyledi.