Şebinkarahisar farklı turizm destinasyonlarıyla turist bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Şebinkarahisar farklı turizm destinasyonlarıyla turist bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 13:38

Şebinkarahisar farklı turizm destinasyonlarıyla turist bekliyor

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/ŞEBİNKARAHİSAR (Giresun), (DHA)- GİRESUN’un Şebinkarahisar İlçe Belediye Başkanı Şahin Yılancı, farklı turizm destinasyonlarına sahip olduklarını belirterek, “Tarihi Tamzara Mahallesi, Meryem Ana Manastırı, Atatürk Evi, Çatalgöl ve Çağlayan Şelalesi turizmcilerin ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Bu sene 50 binin üzerinde turist ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yılancı, yaptığı açıklamada, ilçenin turizm noktasında zengin kaynaklarının olduğunu ve son 4 yıldır ilçeye turlar düzenlendiğini ifade etti. İlçelerinin farklı turizm destinasyonlarına sahip olduğunu belirten Yılancı "Geçen yıl 100'ün üzerinde tur otobüsü ilçeye geldi ancak biz bunu yetersiz görüyoruz. Bu sene 50 binin üzerinde turisti ağırlamayı hedefliyoruz, bununla ilgili altyapımız var. İlçemiz farklı turizm destinasyonlarına sahip. Tarihi Tamzara Mahallesi, Meryem Ana Manastırı, Atatürk Evi, Çatalgöl ve Çağlayan Şelalesi turizmcilerin ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmekte” ifadesinde bulundu.

'İLÇEDE TARİHİN İZLERİ VAR'

Yılancı, ilçede Romalılar ve eski Türk beyliklerinin izleri olduğunu dile getirerek, “Şebinkarahisar 1471 Otlukbeli Savaşından sonra Osmanlı hakimiyetine girip sancak beyliği yapmış, Cumhuriyet döneminde de vilayetlik yapmış bir yer. Birçok kültürlerin yaşadığı, değişik inançların, değişik kültürlerin yaşadığı bir alan. Buna dair izlerimiz halen sokaklarda var. Aslında burası keşfedilmemiş bir cennet. Bu kültürel yapıların başında Meryem Ana Manastırı ve Behramşah Camisi gelmekte. Behramşah Camisi Selçuklu döneminde yapılmış. Orası adeta Anadolu'nun kapısı gibi, Karadeniz'de yapılan ilk camilerden bir tanesi, mimarisi bugüne kadar hiç bozulmamış. Meryem Ana Manastırı ise 4 kat ve 32 odadan oluşmakta. Manastır bölgede inanç turizmi açısından potansiyeli bulunan bir yapı. 2013'te tamamlanan restorasyon çalışmalarından sonra da son dönemde çok büyük rağbet gören destinasyonların başında geliyor” diye konuştu.

TAMZARA DOKUMASI İLGİ ÇEKİYOR

İlçe için önemli bir değer Tamzara bezinin tanıtımı adına defileler düzenlendiğini belirten Yılancı, şöyle konuştu:

“Restore edilen evleri, yöresel dokuması ve insanlarının sıcaklığıyla Anadolu kültürünü günümüze taşıyan bir yer burası. Mahalleye gelen turistler, asırlık Tamzara dokumasını inceleme ve tarihi yapıları görme fırsatı yakalıyor. Ayrıca Çağlayan Şelalesi de doğa tutkunlarınca rağbet gören bir yer. Kayalıklar arasından yaklaşık 20 metreden akan şelale yine son yıllarda büyük rağbet görüyor” 

'YATIRIMCI BEKLİYORUZ'

Meryem Ana Manastırı yolu üzerinde bulunan Çatalgöl’e de büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Yılancı, "Turizme kazandırılması için yaptığımız çalışmalar neticesinde 6 bungalov ev ile restoran binası inşa edildi. Şu anda yatırımcı bekliyoruz, kira beklentimiz yok, istiyoruz ki yatırımcılar istediğimiz projeyi nihayete erdirsin, çünkü burası şehir merkezine 4 kilometre, Meryem Ana Manastırı’na 8 kilometre. Manastırı gezen turistler konaklasınlar, yemek yesinler böyle bir alan. Bütün bu destinasyonları görmek için herkesi ilçemize bekliyoruz. Ayrıca Haziran ayında hizmete girecek olan 6 bin metrelik Eğribel Tüneli de buraya ulaşmayı daha da kolaylaştıracak " açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!