Giresun'da Osman Ağa ve Milli Mücadele şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Giresunda Osman Ağa ve Milli Mücadele şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 15:25

Giresun'da Osman Ağa ve Milli Mücadele şehitleri anıldı

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) – GİRESUN’da Milis Yarbay Osman Ağa ve Milli Mücadele kahramanları için anma töreni düzenlendi.

Kurtuluş Savaşında Osman Ağa ve Milli Mücadele Kahramanları Anıtı önünde düzenlenen törene Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Rektör Vekili Mahir Kadakal, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Ersoy, Hasan Hilmi Erzincanlı, Siyasi Parti İl Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Feridunoğlu Ailesi, Polatlı Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Sönmez ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Osman Ağa’nın kısa biyografisi okundu, yaşamı, askeri dehası ve katıldığı savaşlar anlatıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yunanlılar İzmir’e girdiğinde ilk mitingin Giresun’da yapıldığını hatırlatarak, “Giresun’dan başlayan haykırış ile Milli Mücadele buradan başlamıştır. Milli Mücadele sürecinde Osman Ağa ve gönüllü milislerimiz Sakarya’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, birçok cephede savaştı. Gönüllü 42. ve 47. alaylar 5 bin kişiyle gidip, 250 kişi olarak geri döndü. Giresun’un insanları, atalarımız ülke için, bizim için çok şey yaptılar. Giresunlu gönüllüler ve onların lideri Atatürk’ün yanında yer aldı. Atatürk onlara güvendi. Kahramanlarımıza saygılarımızı iletiyorum. Onları rahmetle anıyorum” dedi.

Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitlerini anma etkinliklerini 2010 yılından bu yana resmi hale getirdiklerini anlatan Başkan Aksu, “Geçen yıl Polatlı ile, Çanakkale Savaşlarının 100. yılında da Çanakkale ile kardeş şehir olduk. Bu kardeş şehirlerimiz atalarımızın kahramanlıklarına önemli bir saygının ifadesidir. Osman Ağa ve gönüllü milislerimiz Çanakkale Salihler Köyü'nde 8 ay konaklamışlar. Geçen yıl Salihler köyünü ziyaret edip, atalarımıza ekmek pişirilen fırından ekmek yedik. Salihler köyünde Osman Ağa ve Milli Mücadele Kahramanları Evi yaptırmak için çalışıyoruz. Bu vatanı bizlere bırakanlara her zaman şükranlarımızı ifade ediyoruz. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Osman Ağa’nın Giresun Kalesi’nde yapılan anma töreninde de dua okundu. Buradaki törenlere Vali Hasan Karahan ile Emniyet Müdürü Uğur Öztürk’de katıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!