Güncelleme Tarihi:
Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, son yıllarda lezzeti ve besin değerleriyle tüketicilerin dikkatini çeken istiridye mantarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Angın, "Bölgemizde fındık ve çaya ek gelir olarak yetiştiriciliği giderek yaygınlaşmakta” dedi.
Giresun Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Eynesil ilçesi Adaköy köyünde istiridye mantarı yetiştiren Havva Sevindik’in işletmesini ziyaret etti.Üretici Havva Sevindik, Müdür Angın’a verdiği bilgide, köylerinde düzenlenen istiridye mantarı yetiştiriciliği kursuna gittiğini ardından da üretime geçtiğini belirterek, “Kursta işin teknik yönlerini uygulamalı olarak öğrendikten sonra 30 bin lira Kadın Çiftçi Hibe Desteği alarak, tesisi kurdum. Hedefim yılda 12 ton mantar üretmek” dedi.
İl Müdürü Angın da “Genç Çiftçi Projesi”nin bölgede büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, şunları dile getirdi:
“Özellikle kadın çiftçilerin kendilerine verilen hibe desteğiyle böyle başarılı projeler ortaya koymaları tarımsal üretim ve ekonomiye katkı adına memnuniyet verici. Son yıllarda lezzeti ve besin değerleriyle tüketicilerin dikkatini çeken istiridye mantarı, bölgemizde fındık ve çaya ek gelir olarak yetiştiriciliği giderek yaygınlaşmakta. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğünün, 19 Mayıs Üniversitesi ile birlikte yaptığı araştırma neticesinde mantarcılıkta kullanılan klasik kompost materyallerinin yanı sıra fındık zurufu ve çay lifi de kompost yapımında değerlendirilmeye başlandı.”