Giresun Ticaret Borsası’ndan Zirai Mücadele Projesi

Güncelleme Tarihi:

Giresun Ticaret Borsası’ndan Zirai Mücadele Projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 15:09

GİRESUN TİCARET BORSASI,İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, TÜBİTAK VE FINDIK ARAŞTIRMA FINDIKTA GÖRÜLEN KÜLLENME HASTALIĞIYLA İLGİLİ MÜCADELE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Giresun Ticaret Borsası tarafından fındıkta görülen külleme hastalığıyla ilgili çalışma başlatıldı.
Giresun Ticaret Borsası (GTB) külleme ile mücadele için Fındıkta Külleme hastalığı ile ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Borsa Başkanı Temel Yanıkoğlu, Borsa Meclis Başkanı Harun Aydın, Borsa Genel Sekreteri Erene Nizam, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TÜBİTAK idarecileri ve uzmanları katıldı.
Yapılan toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, zirai mücadele için önemli bir proje hayata geçireceklerini kaydetti.
Yanıkoğlu, “TÜBİTAK-MAM, Fındık Araştırma Enstitüsü, Tokat Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Giresun Ticaret Borsası önderliğinde, fındıkta külleme hastalığının sebep sonuç ilişkileri ve bunun tedavi yöntemlerinin ve hastalığın olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılmasıyla ilgili başlangıcını yapacağımız KAMAG Projesi gerçekten milli bir projedir. Projenin ülkemiz ve milletimiz kaynaklarının yurtiçinde kalmasında önemi bu anlamda stratejik öneme sahiptir. Bu şekilde üretilmiş bilimsel projelerle desteklenecek zirai mücadele yöntemleri ülkemiz kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için ve ülkemizde bilimsel hafızanın oluşmasında ve kendi kendimize yeten ve üreten bir Ülke olabilmemiz açısından önemi de ayrıca büyüktür. Yapılacak çalışmaların sonuçlarının üreticimizin alın terine, Türk fındığının imajına olumlu katkıları olacağını düşünüyorum. Yaşanan hastalıktan dolayı ürün kayıplarının önüne geçilmesinin ekonomik anlamda kayıplarının en aza indirgenmesinin fındıktan elde ettiğimiz gelir kaybının da önlenmesi bakımından Dünya Fındık Üretim Lideri olarak ülkemiz imajının zede görmemesi bakımından önemsiyoruz. Bu anlamda, bilimsel çalışmaları başlatacak TÜBİTAK-Marmara Araştırma Merkezi başta olmak üzere, üniversite öğretim üyelerimize ve Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü ve araştırmacılarına şimdiden kolaylıklar diliyorum. Buraya kadar zahmet eden diğer tüm katılımcılara da sağlamış oldukları değerli katkılardan ve böyle bir proje fikrinin geliştiği toplantıya değerli görüş ve önerilerini bizlerle paylaştıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!