IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 19:48
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN BAŞLATILAN “GÜNCEL OKUMALAR VE YAZAR BULUŞMALARI” PROGRAMI GAZİANTEP’TE DE DÜZENLENDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ’Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları’ programı Gaziantep’te de düzenlendi.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gazikent Gençlik Merkezi tarafından Has Oda da düzenlenen programın konukları yeni neslin genç yazarları Selahattin Yusuf ve İsmail Kılıçarslan oldu. Gençlere kendi tecrübelerini aktaran yazarlar, gençlerin geleceklerini şekillendirmede onlara yardımcı olacak en etkili yolun okumak ve insanları tanımak olduğunu anlattılar, insanlar arasındaki yardımlaşmanın önemini vurguladı. Televizyon ekranlarında bir dönem birlikte gerçekleştirdikleri Meksika Sınırı programıyla da bildiğimiz iki kadim dost, söyleşi boyunca bu dostluklarından kaynaklanan samimi bir sohbetle gençlere keyifli saatler yaşattı. İnsanların dünyayı ben mi kurtaracağım sözünden vazgeçmesi gerektiğini belirten İsmail Kılıçarslan, “Tüm mesele dünyayı ben mi kurtaracağım sözünden vazgeçmekte aslında. Benimle konuşmak isteyen altı genç arkadaşla bir araya geldik ve bana birçok yetimin hayatını kurtardıklarından bahsettiler. Onlara ya siz zenginsiniz ya da babanız zengin tepkisini gösterdim. Onlarda bir oluşum başlattıklarını, 5 TL’ye kitap ayrıca sattıklarını ve kazandıkları parayla da yetim çocuklar için bir yetimhane açtıklarını söylediler. Bir şeyleri değiştirmeyi planlayıp, bir fark oluşturmayı düşünen altı insanın birçok yetimin hayatını kurtarma hikâyesi basit bir kitap ayıracına bağlıdır. İşte insanlar o nedenle dünyayı ben mi kurtaracağım dememelidir” dedi.
“EDEBİYAT KALBİMİZİ SELAMETTE TUTAR”
İsmail Kılıçarslan’ın ardından konuşan yeni neslin yakından takip ettiği Yazar Selahattin Yusuf ise edebiyatın kalbi selamette tuttuğunu belirtti. Yazar Yusuf, “Edebiyat, hem büyük insanlık zamanının akışını hem de teker teker bizim, yani birey olarak insanların zamanlarının akışını, o zamanı bizlere yeniden anlatarak, hikaye ederek, tercüme ederek yavaşlatır, ehlileştirir. Zaman fırtına gibi geçerken edebiyat bize sıcak bir saçak altı hazırlar. Zamanın fırtınası, yağmuru ve dolusu kalplerimizin çatılarını uçururken, edebiyat bize sımsıcak bir yatak hazırlar. Alnımıza tülbent koyar. Kalbimizi selamette tutar. Ruhumuza yiyecek verir. Ve bu, insanlığın edebiyata, muhtemelen kabul etmek isteyeceğinden çok daha fazla şey borçlu olduğu noktadır. Edebiyat bu bakımdan insanlıktan alacaklıdır. İnsanlık, yol boyunca atlattığı dar geçitlerde, büyük sınanma anlarında başını hep yumuşak edebiyat yastığına koyup dinlenebilmiştir. Edebiyat, hızla geçerken içimizi çizen, yüreğimizde ve tenimizde sıyrıklar bırakan zamanı yumuşatabilen ve onun bize skandal duygusu veren bu hareketini bize izah eden en önemli melekelerimizden biri olmayı sürdürüyor" diye konuştu.
Gazikent Gençlik Merkezi’nde Has Oda da düzenlenen bu keyifli sohbete gençler türkü ile renk kattı. Programa Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gazikent Gençlik Merkezi Müdürü Ali Gül ve çok sayıda genç katıldı. Program çıkışında Gençlik Merkezi’ni gezen yazarlar İsmail Kılıçarslan ve Selahattin Yusuf, Gençlik Merkezi’ne hayran kaldı.