Vali Yerlikaya, bayramları kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yerlikaya, bayramları kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 13:15

Vali Yerlikaya, bayramları kutladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, Kurban ile 30 Ağustos Zarfer bayramlarını yayımladığı mesajlarla kutladı.
Vali Yerlikaya, aziz Türk milletinin bağımsızlık uğruna yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle hürriyet ve istiklale olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, milli ruhunu ve onurunu yücelttiği büyük zaferin 95'inci yıl dönümünü milletçe omuz omuza kutlamanın onurunun yaşandığını belirtti. Cephanesi elinden alınan, orduları dağıtılan ve tarihin karanlığına gömülmek istenen bir milletin, yokluk ve yoksullukla imtihanında dahi vatan, bayrak, hürriyet ve namus uğrunda gösterdiği asil direniş unutulmadığını ve asla unutulmayacağını belirten Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:
"30 Ağustos, 'Ya istiklal ya izmihlal' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 1919’da zor şartlar içinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ndeki zaferle taçlanmıştır. 25 Aralık 1921’de 6 bin 317 şehit verme kahramanlığını göstererek esaret boyunduruğunu parçalayan, 8 Şubat 1921’de Yüce Meclis tarafından Gazi unvanı ile onurlandırılan Gazi torunları, hürriyet ve bağımsızlığına yönelik hain planları yırtıp atacak azim ve kararlılıktadır. Göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık sevdasıyla 'Ya şehit olurum, ya da gazi' şuuruyla hareket eden bu millet, asla esaret altına alınamaz. Nitekim Aziz Türk Milleti; şer odaklarının 15 Temmuz’da gerçekleştirmek istedikleri hain darbe teşebbüsüne karşı, kalplerindeki hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla gereken cevabı vermiştir. O gece; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si ve Sünni’siyle bu millet, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmiş, asker elbisesi giymiş darbeci FETÖ terör örgütü hainlerini hezimete uğratmıştır. Aziz milletimizin bu duruşu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; ülkemizin varlığı, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hain niyet ve hiçbir güç, istiklal ve istikbalimizin üzerine asla gölge düşüremez. Her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar asla değişmeyecek bir Türk yurdudur. Minarelerimizden ezan dinmeyecek, rengini şehitlerimizin al kanlarından alan şanlı bayrağımız semalarımızdan inmeyecektir. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde bizler biriz, beraberiz, kardeşiz. Bu uğurda fert fert kadınıyla erkeğiyle, yaşlısı genciyle her Türk vatandaşı seve seve ölmeyi göze almıştır. Tarih var oldukça bu böyle olacaktır. 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet' anlayışıyla kanımızın son damlasına kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu kutlu günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; devletimiz ve milletimizin bekasını, sulh ve sükûnunu canlarından aziz bilerek şehadet mertebesine ermiş aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bu uğurda gazilik onurunu taşıyan kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum."
Vali Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında ise şunları ifade etti:
"Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Ebedi kardeşliğimizi, tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya ettiğimiz bayram günlerinde, millet olarak daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi olan Kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir. Bu günler, aynı zamanda hac ibadetinin ifa edildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslüman'ın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir. Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum. Kıymetli hemşehrilerim; selamlaşarak, tokalaşarak, kucaklaşarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, gözlerimizin nuru, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmayalım. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız. 6 yıldır şehrimize sığınan Suriyeli misafirimize sahip çıktık, soframızı onlarla paylaşarak tüm dünyaya insanlık dersi verdik. Bu bayramda da evlerini, yurtlarını, topraklarını terk etmek zorunda kalan,  vatan hasreti çeken muhacir kardeşlerimizi ihmal etmeyelim. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum. Gaziantepli hemşehrilerimin ve İslam üleminin Kurban bayramını kutluyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!