IHA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 16:18
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NİN (GAÜN) ÇEŞİTLİ FAKÜLTELERİNDE BİR ÜST ÜNVANI KAZANAN 143 AKADEMİSYEN İLE, 25 HİZMET YILINI DOLDURAN AKADEMİSYEN VE PERSONEL İÇİN DÜZENLENEN BELGE TÖRENİNDE KONUŞAN REKTÖR PROF. DR. YAVUZ COŞKUN, “YILDIZI HAVADA ARAMAYIN. DÜNYA ÜNİVERSİTESİ, PARLAYAN YILDIZ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BURADA” DEDİ.
Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) çeşitli fakültelerinde bir üst ünvanı kazanan 143 akademisyen ile, 25 hizmet yılını dolduran akademisyen ve personel için düzenlenen belge töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Yıldızı havada aramayın. Dünya üniversitesi, Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi burada” dedi.
GAÜN Kongre ve Kültür Merkezi’nde 25 yılı dolduranlar ve unvan alan akademisyenleri için düzenlenen plaket töreni öncesi konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN’ün bir dünya üniversitesi haline geldiğini, bunun tüm akademisyen ve diğer çalışanların canhıraş gayretleriyle sağlandığını vurgulayarak, “Hepinize bu katkılarınız ve tamamladığımız akademik yıldaki emekleriniz, öğrencilere verdiğiniz emekleriniz için yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında, 5 fakülte, 10 bin öğrenciyle devraldıkları Gaziantep Üniversitesi’nin bugün 41 bin 200 öğrencili, 15 fakülteli bir üniversite olduğunu belirten Coşkun, “Küçük olamayız. Büyük olmalıyız. Ama, büyük olmak demek sayısal büyüklükle değil, kaliteliyi de yanında taşıyan bir büyüklük” diye konuştu.
"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK"
GAÜN’ün günümüzün tüm gözde fakültelerini taşıyan bir üniversite olduğunu vurgulayan Coşkun, “Hayallerimiz büyük. Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesi’nde pilot yetiştireceğiz. Yakında uçaklarımız geliyor. Sadece pilot yetiştirmek değil, Gaziantep’i gelecekte bir havacılık merkezi olması yolunda da önemli adımlar attık. 180 - 200 civarındaki yüksek lisans öğrenci sayımız bugün artık 5 binlere gelmiş durumda. İntörn mühendislik uygulamamız, Toplumsal Duyarlılık derslerimiz, etik derslerimiz, trimester eğitim uygulamamız Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek oldu” dedi.
GAÜN’ün bugün 2 bin 200 uluslar arası öğrenciye ev sahipliği yaparak bir ‘Uluslar arası Üniversite’ kimliği taşıdığını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Uluslar arası öğrenci olma konusunda, herkesin YÖS’e takıldığı bir dönemde, biz sadece Ortadoğu’dan değil, 80 ülkeden 2 bin 200 öğrenciye ev sahipliği yapar hale geldik. Bu, Ortadoğu’ya başkent olacak bir kent olan Gaziantep için önemli bir enstrüman soldu Gaziantep Üniversitesi. TargeT toplumla ara yüzümüz oldu. TÜBİTAK’ın 10 milyon TL ile desteklediği bir yapı. Türkiye’de bir ilktir.”
"TÜRKİYE’NİN DERTLERİNİ DERT EDİNDİK"
Gaziantep Üniversitesi’nin toplumun sıkıntılarına duyarsız kalmadığını, bu konuda eğitici, aydınlatıcı etkinliklere, çalıştaylara imza attığını ifade eden Prof. Dr. Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çünkü, biz siyaset üstü bir kuruluşuz. Ama, ülke meselelerine bigane kalamayız. Ülkenin meselelerine sahip çıkmada ışıyan, ışıldayan üniversite olmaya devam ediyoruz. Cam duvarları yıktık. Sanayi Odası ile bir araya gelerek gurur dansı yapmadık. Şimdi, kol kolayız. Eğer 2023 hedeflerini konuşuyorsak üniversiteler vazgeçilmezdir. TDP, TÖMER inanılmaz başarılara imza attı. Eğer gelecekte mutlu olmak istiyorsanız Gaziantep Üniversitesi’nde olmalısınız diyoruz. Bu vizyonel duruşumuzdur. Bu duruşun karşılık bulmadığını sorarsanız, olumsuz coğrafi şartlarımıza rağmen ışıl ışıl bir üniversite olarak tercih edilen üniversiteyiz. Diplomamız AB üniversite ağına üyeyiz ve geçerliliği var. Üniversitemizin örnekliğinden bahsettim. Bugün İTÜ dahil intörn mühendisliğimiz konusunda bizden bilgi istiyor. Biz, toplantılarda intörnlüğü anlatıyoruz. 28 bölümlü Arapça bölüm açtık. Bugün Türkiye’de 2 milyon Suriyeli var. Bu Suriyeliler ya size zarar vererek hayatlarını sürdürecekler. Ya da siz bunları entegre edip bir kardeşlik, komşu hukukuyla, bir ensar hukukuyla onlara yardımcı olacaksınız. Bizim yaptığımız bu. Biz Suriyeliler’e Türkçe öğretiyoruz. TÖMER’imiz bu konuda müthiş bir başarı sağladı. Bugüne kadar olduğu gibi hep ‘Kalite, kalite, kalite’ diyeceğiz. Araştırma için bize gelen hiç kimseye yok demedik. Paramız var. Araştırma için, geliştirme, buluş için paramız çok. Bu konuda kapımız sonuna kadar açık. Paramız buna çok. Ama, çar çur edecek bir tek kuruşumuz yok.”
"GÖKYÜZÜNE BAKMAYIN YILDIZ BURADA"
Üniversitenin kuruluşunun 42. yıl dönümü nedeniyle geleneksel olarak Çobanevi Sosyal Tesisi’nde düzenlenen kokteylde ise konuklara hitap eden Coşkun, “Bugün insanların gökyüzüne bakmasına gerek yok. Şu şölen havasına baktıkları zaman Parlayan Yıldız’ı görecekler. Akademik ve idari personeliyle iç içe, üniversite kimliğine yaraşır bu birliktelik, nasıl bir parlayan yıldız idrakimizin olduğunu açıkça ifade ediyor. Burası artık Türkiye’nin Parlayan Yıldız’ı Gaziantep Üniversitesi” dedi.
Gaziantep Üniversitesi’nin sadece bölgede ve şehirde değil, hem ülkede hem Ortadoğu’da birçok yere referans olan ışıyan, toplumla iç içe her konuda toplumla alışveriş içerisinde olan bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Ülkemizin, bölgemizin, şehrimizin ileri gitmesi için her türlü birikimini toplumla paylaşan ve son derece nitelikli insanlar yetiştiren bir üniversiteyiz. Gaziantep Üniversitesi kimliği taşımak bir ayrıcalıktır. Hepinizi bu kimliğin birer ayrılmaz parçası addediyorum. Emekleriniz, yürekleriniz, canhıraş gayretleriniz, araştırmalarınız ürettiğiniz bilgiler, yetiştirdiğiniz o güzel öğrenciler için ve idari personelin bu süreçteki her türlü katkıları için tebrik ediyorum” diyerek, nice kuruluş yıldönümlerinde bu güzelliği tekrar paylaşmayı diledi.
EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET, UNVAN ALANLARA BELGE
Etkinlikte gerek Kongre ve Kültür Merkezi, gerek kokteyldeki belge ve plaket törenlerinde emekli olan, ve bir üst unvana yükselen akademisyenlere belgeleri verildi. Profesör, doçent ve yardımcı doçent olan 143 akademisyene belgeleri verilirken, 25 yılını dolduran 96 idari personelin yanı sıra, emekli olan 22 idari personele hediye ve belgeleri Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından verildi. Etkinliklerde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Tıp Fakültesi Patoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Coşkun Özsaraç ile, yakın bir zamanda ebediyete uğurlanan Doç. Dr. Numan Durak Aksoy ve personel Galip Avşar’ın yakınlarına plaket takdimi yapıldı. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. GAÜN kuruluş yıldönümü kokteyline, Vali Yardımcısı Mustafa Canaslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu ve Doç. Dr. Mehmet Vural Özdemir, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda öğretim elemanı ve idari personel katıldı.